Ζυμαρικά με κιμά και δυόσμο

Συστατικά

2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
400 γρ κιμάς
150 ml λευκό κρασί
400 γρ ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
ένα κλωνάρι φρέσκο δυόσμο
άλατι
450g ζυμαρικά βίδες
τριμμένο κιτρινο τυρι για το σερβίρισμα

Μέθοδος

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Προσθέστε το κιμά και ανακατέψτε μέχρι να φύγει όλο το ροζ.
Ρίχνουμε το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέστε τις ντομάτες σε κύβους και μαγειρέψτε για άλλα 5-10 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και αλάτι κατά βούληση.
Βράζετε και στραγγίζετε τα ζυμαρικά, τα βάζετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά,
ανακατεύοντας και προσθέτοντας λίγο από το νερό του μαγειρέματος αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε, με τριμμένο κιτρινο τυρί για όσους τα θέλουν.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο πιο ωραίο χωριάτικο φαγητό της γιαγιάς μου…είναι πολύ φθηνό και νόστιμο.
Επόμενο άρθροΣπανακοπιτάκια με φύλλο κρουστας