Οι τυρομπουκίτσες είναι ένα από τα πιο εύκολα και νόστιμα σνακ που μπορείτε να φτιάξετε για την οικογένειά σας ή τους φίλους σας. Εγώ έκανα μερικές δικές μου παρεμβάσεις στην αρχική συνταγή για να τις κάνω ακόμα πιο αφράτες και γευστικές. Με την απλότητα των υλικών τους και τη γρήγορη εκτέλεση, αποτελούν την τέλεια λύση για ένα γρήγορο κέρασμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά για τη ζύμη
- 150 γρ. μαλακό βούτυρο
- 180 γρ. τυρί κρέμα
- 2 αυγά (1 ολόκληρο + 1 ασπράδι)
- Μια πρέζα αλάτι
- 180-220 γρ. αλεύρι
- 20-30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κρόκος αυγού (για το άλειμμα)
Εκτέλεση της Συνταγής
Βγάζω το βούτυρο από το ψυγείο από πριν για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις μαλακώσει το βούτυρο, το βάζω σε ένα μπολ και προσθέτω το τυρί κρέμα και την τριμμένη παρμεζάνα. Προσθέτω 1 ολόκληρο αυγό και το ασπράδι από το δεύτερο αυγό. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτω το αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώνω μέχρι να πάρω μια μαλακή βουτυροζύμη.
Ανοίγω τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια με πάχος 5 χιλιοστά. Χρησιμοποιώ συνηθισμένους κόφτες μπισκότων για να δώσω το σχήμα που θέλω. Αραδιάζω τις τυρομπουκίτσες σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και τις αλείφω με τον κρόκο του δεύτερου αυγού.
Μπορείτε να τις πασπαλίσετε με τριμμένο τυράκι, σουσάμι ή το αγαπημένο σας μπαχαρικό. Ψήνω στους 200°C για 12 λεπτά περίπου. Φυσικά, ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο σας. Όταν γίνουν χρυσαφί, ήρθε η ώρα να τις βγάλετε.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 12 λεπτά
Επιπλέον Χρόνος: Αναμονή βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 30 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τις Τυρομπουκίτσες
Για να γίνουν οι τυρομπουκίτσες με τυρί κρέμα ακόμα πιο αφράτες, φροντίστε το βούτυρο να είναι αρκετά μαλακό.
Μην παραψήσετε τις τυρομπουκίτσες, γιατί θα σκληρύνουν. Είναι έτοιμες μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πιπέρι ή πάπρικα στη ζύμη για μια πιο πικάντικη γεύση.
ΠΗΓΗ: Valentina Dzhambazova








