Τυροπιτάκια Κουρού με φέτα

…καλύτερα του φούρνου 🥰🥰 τόσο εκπληκτική γεύση και τόσο αφράτη υφή

Συστατικά

2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 335 γρ
2 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη 30 γρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 γρ
1 κουταλιά της σούπας μαγιά ξηρή ενεργή 15 γρ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 30 γρ
1/2 κούπα νερό, θερμοκρασία αίματος 115ml
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 110 γρ
1/4 φλιτζάνι λάδι 50 ml
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

*Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε στην άκρη
*Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το γάλα σε σκόνη
*Προσθέστε το γιαούρτι, το λάδι και τον πελτέ ντομάτας στα στεγνά υλικά, στη συνέχεια προσθέστε τη μαγιά και ζυμώστε για 7 λεπτά
* Είναι μια κολλώδης ζύμη, οπότε μην προσθέσετε επιπλέον αλεύρι
* Το αφήνουμε να φουσκώσει σε λαδόκολλα για μία ή δύο ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος
* Το τυλίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε μεγάλο κύκλο και το κόβουμε σε μικρά ️
* Φροντίστε να σκεπάζετε τη ζύμη όσο την δουλεύετε
* Γεμίζουμε κάθε κύκλο με φέτα
* Αφήστε το να σταθεροποιηθεί ξανά για 30 έως 45 λεπτά
* Πλένουμε τα αυγά πριν το ψήσιμο και πασπαλίζουμε λίγο σουσάμι ή μαύρους σπόρους ή και τα δύο
* Ψήνουμε στους 200 C για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα  αφήστε το να κρυώσει και απολαύστε

😉 καλό ψήσιμο 😍