Τα τυροπιτάκια με γιαούρτι είναι μια συνταγή που αγαπώ πολύ, γιατί είναι πεντανόστιμα, αφράτα και έτοιμα σε πολύ λίγο χρόνο. Η ευκολία της εκτέλεσης τα καθιστά ιδανική επιλογή για τις φορές που θέλω να φτιάξω κάτι γρήγορα, χωρίς πολλά πολλά, αλλά με εγγυημένη επιτυχία. Είναι το τέλειο σνακ για το σχολείο, το γραφείο ή για το πρωινό της Κυριακής. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και πάντα εξαφανίζονται!
Υλικά για τα Τυροπιτάκια με Γιαούρτι
- 200 γρ. γιαούρτι
- 200 γρ. ηλιέλαιο
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι μαγιά
- Λίγο αλάτι
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για τη γέμιση και το άλειμμα
- 350 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 αυγό (για το άλειμμα)
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε ένα μπολ, ανακατεύω το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αυγό και τη μαγιά. Προσθέτω λίγο αλάτι και στη συνέχεια το αλεύρι σιγά-σιγά, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Χωρίζω τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη.
Παίρνω κάθε μέρος και το πλάθω σε μπαστούνι. Το ανοίγω με τον πλάστη σε ένα φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Απλώνω τη θρυμματισμένη φέτα πάνω στο φύλλο και το τυλίγω σε ρολό.

Κόβω το ρολό σε κομμάτια περίπου 3 εκ. και τα τοποθετώ σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ, χτυπάω το αυγό και αλείφω τα τυροπιτάκια. Αν θέλω, πασπαλίζω με σουσάμι.

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τα Τυροπιτάκια
Για να γίνουν τα τυροπιτάκια με γιαούρτι ακόμα πιο αφράτα, μπορείτε να αφήσετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά πριν την πλάσετε.
Μην προσθέτετε όλο το αλεύρι με τη μία. Προσθέστε το σταδιακά, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας.
Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ρίγανη στη φέτα.
H Συνταγή είναι της κας Κατερίνα Δερμιτζακη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Αυτά τα τυροπιτάκια κουρού είναι μια αγαπημένη μου συνταγή γιατί είναι τόσο εύκολα στην προετοιμασία, όσο και πεντανόστιμα! Η τραγανή ζύμη αγκαλιάζει μια πλούσια γέμιση φέτας, δημιουργώντας ένα σνακ ή μεζέ που αρέσει σε όλους.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
- 200-250 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
- 1 αυγό
- 2-3 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Ρίγανη κατά βούληση (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπήστε τα αυγά με το ηλιέλαιο και το γιαούρτι σε ένα ξεχωριστό μπολ και ρίξτε το στο μείγμα του αλευριού. Ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλεύρι ή νερό για να ρυθμίσετε την υφή.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, το αυγό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη (αν χρησιμοποιείτε).
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Χωρίστε τη ζύμη σε 20-25 ίσα μέρη. Ανοίξτε κάθε μέρος σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου. Διπλώστε το φύλλο στη μέση για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο και πιέστε τις άκρες για να κλείσουν καλά.
Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε τα με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι (προαιρετικό). Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
H συνταγή είναι της κας Αντωνια Βαρουχακη












