(για περίπου 20 τυροπιτάκια)

Υλικά:

200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. ηλιέλαιο
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
Αλάτι (λίγο)
500 γρ. αλεύρι
350 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 αυγό (για άλειμμα)
Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αυγό και τη μαγιά. Προσθέστε το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Χωρίστε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη.
Πλάθετε κάθε μέρος σε μπαστούνι και ανοίξτε το με πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.
Απλώστε τη φέτα πάνω στο φύλλο και τυλίξτε το σε ρολό.

Κόψτε το ρολό σε κομμάτια περίπου 3 εκ. (τρίγωνα).


Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε το αυγό. Αλείψτε τα τυροπιτάκια με το αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι, αν θέλετε.


Ψήστε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.Εγώ έκανα δύο δόσεις

H Συνταγή είναι της κας Κατερίνα Δερμιτζακη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

τυροπιτάκια κουρού

Αυτά τα τυροπιτάκια κουρού είναι μια αγαπημένη μου συνταγή γιατί είναι τόσο εύκολα στην προετοιμασία, όσο και πεντανόστιμα! Η τραγανή ζύμη αγκαλιάζει μια πλούσια γέμιση φέτας, δημιουργώντας ένα σνακ ή μεζέ που αρέσει σε όλους.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 200-250 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 αυγό
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Ρίγανη κατά βούληση (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπήστε τα αυγά με το ηλιέλαιο και το γιαούρτι σε ένα ξεχωριστό μπολ και ρίξτε το στο μείγμα του αλευριού. Ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλεύρι ή νερό για να ρυθμίσετε την υφή.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, το αυγό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη (αν χρησιμοποιείτε).

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Χωρίστε τη ζύμη σε 20-25 ίσα μέρη. Ανοίξτε κάθε μέρος σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου. Διπλώστε το φύλλο στη μέση για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο και πιέστε τις άκρες για να κλείσουν καλά.

Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε τα με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι (προαιρετικό). Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

H συνταγή είναι της κας Αντωνια Βαρουχακη

Προηγούμενο άρθροΣούπα Αυγολέμονο
Επόμενο άρθροΚουακερόπιτα με σοκολάτα