Τα Τυροπιτάκια Παραλίας είναι η τέλεια λύση όταν θέλετε κάτι αλμυρό, χορταστικό και φορητό. Είναι τόσο απλά στην παρασκευή τους, που θα τα λατρέψετε από την πρώτη στιγμή. Η ζύμη τους είναι αφράτη σαν σύννεφο και η γέμιση με φέτα τα κάνει ακαταμάχητα! Εγώ πάντα τα έχω πρόχειρα για όταν θέλω ένα γρήγορο και νόστιμο τσιμπολόγημα.
Υλικα:
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500 γρ
1 γιαούρτι 200γρ.
Ηλιέλαιο (μετρημένο στο κεσεδακι γιαουρτιου)
Σισαμι
3 αυγά
Φετα τριμμένη 500 γρ.
Σοδα στη μύτη του κουταλακιου
Αλάτι 1 πρέζα
Εκτέλεση
Αφου κανουμε τριμμα τη φετα τη ριχνουμε στο αλευρι μετα το γιαουρτι το ηλιέλαιο τα 2 αυγα το αλατι τη σόδα και
ζυμωνουμε ίσως χρειαστειτε λιγο αλευρι ακόμα με ένα πήρε μια χούφτα ακόμα για να μπορω να πλάσω τα τυροπιτακια….
Πλάθουμε ενα ενα μπαλακι το παταμε ελαφρα με τη παλάμη μας και στη μέση το ζουλαμε με τον αντίχειρα να κανει λακουβιτσα….
Χτυπαμε ένα αυγό και αλείφουμε το καθε τυροπιτακι και τα πασπαλίζουμε με λίγο σισαμι στην λακουβιτσα….
Τα ψήνω σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 200° C για περίπου 15 λεπτάκια… και ετοιμααααα!!!!
Tips για τα Τέλεια Τυροπιτάκια Παραλίας
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Τυροπιτάκια Παραλίας σας τέλεια! Αν η ζύμη κολλάει πολύ στα χέρια, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι σταδιακά, μέχρι να γίνει εύπλαστη. Μην παραλείψετε το σουσάμι στη λακκουβίτσα, καθώς δίνει μια πολύ ωραία γεύση και εμφάνιση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά εκτός από φέτα, όπως ανθότυρο ή μυζήθρα, ή ένα μείγμα τυριών, ανάλογα με τα γούστα σας. Αν θέλετε, προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο στη ζύμη για έξτρα άρωμα!
Φωτό: Antigoni Diakatou