Τι πιο λαχταριστό για το πρωινό, το κολατσιό ή ακόμα και τον μπουφέ, από τα Τυροπιτάκια, στρουμπουλά κι αφράτα, ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ!!! Αυτή η συνταγή είναι το μυστικό για να φτιάξεις τυροπιτάκια που μοσχοβολάνε και λιώνουν στο στόμα, με μία μοναδική, αφράτη ζύμη και το αγαπημένο σχήμα κρουασάν. Είμαι σίγουρη πως θα γίνουν τα αγαπημένα σου!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τυροπιτάκια

Φρεσκοψημένα Τυροπιτάκια-κρουασανάκια, στρουμπουλά κι αφράτα, με χρυσαφένια κρούστα, τοποθετημένα σε ταψί.

Τα Τυροπιτάκια, στρουμπουλά κι αφράτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ και συνοδευτικά, ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας. Με την απίστευτα μαλακή τους ζύμη και την πλούσια τυρένια γέμιση, σε σχήμα κρουασάν, είναι σίγουρο πως θα εξαφανιστούν από το ταψί σε χρόνο μηδέν!

Prep Time 35 minutes
Cook Time 25 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 2 hours

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα Τυροπιτάκια θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 1 φλ. τσ. Σπορέλαιο
  • 1 φλ. τσ. γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά (ξηρή)
  • 1 φλ. τσ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Αλεύρι: περίπου 1 κιλό (για όλες τις χρήσεις)

Για το άλειμμα:

  • 1 αυγό

Για τη γέμιση:

  • Μισό κιλό φέτα
  • Μισό κιλό ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. τσ. γιαούρτι

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα μοσχομυριστά Τυροπιτάκια, στρουμπουλά κι αφράτα:

  1. Προετοιμάζω τη ζύμη:

    Σε ένα μπολ βάζω το γάλα χλιαρό (όχι καυτό, για να μην κάψει τη μαγιά) και τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη. ανακατεύω καλά και το αφήνω για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα δω να φουσκώσει).

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το σπορέλαιο, το γιαούρτι και τα δύο αυγά. Ανακατεύω καλά.

    Προσθέτω το μείγμα της μαγιάς στο μπολ με τα υγρά υλικά.

    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

    Αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά στο υγρό μείγμα, ζυμώνοντας συνεχώς, μέχρι να πάρω μία μαλακή και ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστώ λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερο από 1 κιλό αλεύρι, ανάλογα με το αλεύρι και την υγρασία του γιαουρτιού.

    Σκεπάζω τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνω σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Ετοιμάζω τη γέμιση:

    Σε ένα μπολ θρυμματίζω τη φέτα και το ανθότυρο με ένα πιρούνι.

    Προσθέτω το αυγό και το γιαούρτι και ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

    Πλάθω τα τυροπιτάκια σαν κρουασάν:
    Μετά ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο και με το μαχαίρι κόβουμε τρίγωνα, ίσα κι όμοια το καθένα και αφού βάλουμε τη γέμιση τα τυλίγουμε.
  3. Ψήνω τα τυροπιτάκια:

    Αραδιάζω τα τυροπιτάκια κρουασανάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.

    Χτυπάω ένα αυγό και αλείφω την επιφάνεια κάθε τυροπιτακιού για να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου (πάνω-κάτω αντιστάσεις) για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Η Συνταγή είναι της κας Theodwra Kermeniwth

Notes

Tips για τα Τέλεια Τυροπιτάκια, Στρουμπουλά κι Αφράτα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Τυροπιτάκια, στρουμπουλά κι αφράτα, ακόμα πιο νόστιμα. Το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό, όχι καυτό, για να μην "κάψετε" τη μαγιά. Μην φοβάστε να ζυμώσετε καλά τη ζύμη, όσο πιο πολύ τη δουλέψετε, τόσο πιο αφράτη θα γίνει. Όταν κόβετε το στρογγυλό φύλλο σε τρίγωνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι για πίτσα για μεγαλύτερη ευκολία. Αν θέλετε να δώσετε μία πιο έντονη γεύση στη γέμιση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή και λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να πασπαλίσετε τα τυροπιτάκια κρουασανάκια με λίγο σουσάμι πριν τα ψήσετε.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή