Υλικά

1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
30 γρ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 αυγά + 1 αυγό για το άλειμμα
Αλεύρι όσο πάρει, να μην κολλάει στα χέρια
Τυρί (φέτα, γραβιέρα ή ό,τι άλλο θέλετε)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει.
Χωρίζω τη ζύμη σε 5 μπαλάκια.
Ανοίγω κάθε μπαλάκι σε φύλλο, σαν πίτα.
Κόβω κάθε φύλλο σε 8 τρίγωνα, σαν κρουασάν.
Βάζω λίγο τυρί στην άκρη κάθε τριγώνου και τα ρολάρω.
Αλείφω τα τυροπιτάκια με ένα αυγό, χτυπημένο με λίγο γάλα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας για τη γέμιση.
Μπορείτε να πασπαλίσετε τα τυροπιτάκια με σουσάμι ή μαυροκούκι πριν τα ψήσετε.
Αν δεν έχετε φρέσκια μαγιά, χρησιμοποιήστε 1 φακελάκι ξηρή μαγιά.