Πατάτες Φουρνου με ζαμπόν και μπλε τυρί

Υλικά

Πατάτες 1,2 κιλά,
Ζαμπόν 300 γραμμάρια,
Μπλε τυρί 200 γραμμάρια,
Κρέμα Γάλακτος 250 ml,
Kίτρινο τυρί 250 γραμμάρια,
Λάδι
Αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι,
Αποξηραμένος άνηθος για γεύση

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και ανακατεύουμε με αλάτι, λάδι και μπαχαρικά για γεύση.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κόβουμε το ζαμπόν και το μπλε τυρί σε κύβους και τρίβουμε το κίτρινο τυρί. Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε τις πατάτες με ζαμπόν και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά, για να κοκκινίσει ελαφρά το ζαμπόν. Και πάλι βγάζουμε το ταψί, ρίξτε την υγρή κρέμα γάλακτος και προσθέστε τελικά το κίτρινο τυρί. Ψήστε μέχρι να πιάσει μια χρυσή κρούστα.

Καλή Απόλαυση 🙂

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά αλα Ναπολιτάνο…για όσους θέλουν να δοκιμάζουν και άλλες Γεύσεις
Επόμενο άρθροCheesecake χωρίς προσθήκη ζάχαρης και γλουτένης