Τυροπιτάκια

Υλικά

400 γρ ζεστό νερό
200 γραμμάρια ζεστό γάλα
90 ml. λάδι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
10 gr μαγια
840 γρ αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Τυρί για γεύση 🙂

Εκτέλεση

Αφού ζυμώσετε τη ζύμη, την αφήνετε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
Στη συνέχεια σε αλευρωμένη επιφάνεια αρχίζουμε να κόβουμε τη ζύμη και να πλάθουμε τα τυροπιτακια σε μπάλες με τα χέρια μας.
Αλείφουμε το καθένα με λάδι και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο. Παιρνουμε το καθενα το ανοιγουμε με τα δαχτυλα βάζουμε και τυρί στη μέση και το κάνουμε σαν πουγκί και αναποδογυρίζουμε με το κλεισιμο προς τα κάτω. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.

Τα αφήνουμε τυλιγμένα για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν ξανά και μετά τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού με λάδι και
πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φουρνο μας.

Η συνταγή είναι σούπερ πετυχημένη. 👍

Προηγούμενο άρθροΕύκολη καλοκαιρινή σαλάτα σε 15 λεπτά
Επόμενο άρθροΚεφτέδες στο φούρνο με ντομάτα και πατάτες….100% μαμαδίστικο φαγητό!!!