Υλικά:
Για τη ζύμη:
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
5 κουταλιές της σούπας κρασί (λευκό ή κόκκινο)
Υγρή σόδα ή νερό (όσο χρειαστεί)
Αλάτι (μια πρέζα)
Για τη γέμιση:
250 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
100 γραμμάρια ανθότυρο, θρυμματισμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το αυγό.
Προσθέστε το ξύδι και το κρασί και ανακατέψτε καλά.
Σιγά σιγά προσθέστε την υγρή σόδα ή το νερό, ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φέτα και το ανθότυρο.
Κόβουμε μπαλάκια σε μέγεθος μανταρινιού.
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο φύλλο, ραντίζουμε με λάδι ,απλώνουμε γέμιση
και τυλίγουμε σε ρολό και μετά σε σαλιγκαρο.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λάδι σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίστε τα τυροπιτάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Στραγγίξτε τα τυροπιτάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε ζεστά και απολαύστε!
H συνταγή είναι της κας Reggina Filippou