Υλικά:

Για τη ζύμη:

3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
5 κουταλιές της σούπας κρασί (λευκό ή κόκκινο)
Υγρή σόδα ή νερό (όσο χρειαστεί)
Αλάτι (μια πρέζα)
Για τη γέμιση:

250 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
100 γραμμάρια ανθότυρο, θρυμματισμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το αυγό.
Προσθέστε το ξύδι και το κρασί και ανακατέψτε καλά.
Σιγά σιγά προσθέστε την υγρή σόδα ή το νερό, ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φέτα και το ανθότυρο.
Κόβουμε μπαλάκια σε μέγεθος μανταρινιού.
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο φύλλο, ραντίζουμε με λάδι ,απλώνουμε γέμιση

Τυροπιτάρια Τηγανιτά
Τυροπιτάρια Τηγανιτά

και τυλίγουμε σε ρολό και μετά σε σαλιγκαρο.

Τυροπιτάρια Τηγανιτά
Τυροπιτάρια Τηγανιτά

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λάδι σε μέτρια φωτιά.

Τυροπιτάρια Τηγανιτά
Τυροπιτάρια Τηγανιτά

Τηγανίστε τα τυροπιτάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Στραγγίξτε τα τυροπιτάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε ζεστά και απολαύστε!

H συνταγή είναι της κας Reggina Filippou

Προηγούμενο άρθροΣεφουκλωτή Νάξου
Επόμενο άρθροΒακαλάος ξαλμυριασμένος με κολοκυθάκια στην γάστρα