Τυροπιτάκια με φέτα

Τα τυροπιτάκια με φέτα είναι ένα νόστιμο και δημοφιλές εδέσμα. Η φέτα προσθέτει μια πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή στα πιτάκια. Μπορείτε να τα απολαύσετε ως ορεκτικό, σνακ ή ακόμη και συνοδευτικό σε ένα γεύμα. Τα τυροπιτάκια με φέτα αποτελούν πάντα μια γευστική και χορταστική επιλογή που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Υλικά

1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι Μάγια ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού ηλιέλαιο

2 αυγά
1 ασπραδι
1/2 κιλό φαρίνα
300 γρ φετα
1/2 κγ αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά σε μπολ και τα πρώτα 4 υλικά αφήνουμε για λίγο να φουσκώσει το μίγμα τρίβουμε αμέσως μετά μέσα τη φέτα
και προσθέτουμε τ’ αυγά και ένα ασπράδι, φαρίνα ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω και αλατι

Μόλις έχουμε μια όμορφη ζύμη την απλώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με κουπ πάτ.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή λαδόκολα και ρίχνουμε τα τυροπιτάκια μας.
Τα αλείφουμε με το αυγό ή το γάλα αν θέλουμε ρίχνουμε και σουσάμι και τα βάζουμε να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά ως που να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα.

Η Συνταγή είναι της Ελλη χαραλαμπιδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτάκια Τυλιχτά

Τυροπιτάκια Τυλιχτά

Υλικά

1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι ζεστό γάλα (35 βαθμοί, να μην κάψει την μαγιά)
½ ποτήρι λάδι
2 ασπράδια αυγών
3 κ.σ. ζάχαρη
1.5 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
7 ποτήρια αλεύρι (υπολογίστε 200γρ /ποτηρι)
100 γρ .βούτυρο μαλακό (αλλά ψυγείου)

Για το άλειμμα
2 κρόκους
Λίγο γάλα

Για τη γέμιση
4 αυγά
1 κιλό φέτα
1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ η μια μικρή κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα τυροπιτάκια μας, παίρνοντας ένα μπολ και ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το λάδι, τα ασπράδια, τη ζάχαρη ,το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Στο τέλος, ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο και κάνουμε μία ελαστική ζύμη.
Κλείνουμε με μία μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει η ζύμη. (αν έχετε μίξερ κάνετε όλη αυτή την διαδικασία πιο γρήγορα)
Παράλληλα σε ένα μπολ έχετε θρυμματίσει την φέτα μ ένα πιρούνι,ρίχνετε τα αυγά,πιπεράκι,και την κρέμα ,η το νουνού, ανακατεύετε καλά
Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας, την χωρίζουμε σε 15 μέρη.

Με λαδωμένα χέρια κάνουμε μπαλάκια.
Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε με λαδωμένα πάλι χέρια σε λεπτό φύλλο, βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη και κλείνουμε όπως τυλίγουμε
ντολμαδάκια
Στην συνέχεια, τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόχαρτο.
Αφήνουμε να φουσκώσουν για 1/2 ώρα, αλείφουμε με κρόκο και γάλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, καλά προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο), μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚατσικάκι με πατάτες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΕκμέκ τσουρέκι