H τυρόπιτα με γιαούρτι είναι εύκολη, γρήγορη και απίστευτα νόστιμη. Η τραγανή κρούστα γεμίζεται με μια κρεμώδη γέμιση από τυριά και γιαούρτι, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία γεύσεων και υφών. Είναι όντως μια απίστευτα νόστιμη τυρόπιτα για πρωινό! Ας δούμε μαζί τα βήματα της συνταγής σας:

Υλικά:

400γρ. φύλλο κρουστας πίτας
Λάδι ή Βούτυρο για το λάδωμα του ταψιού
4 αυγά
400γρ. γιαούρτι
1 κ.γ. σόδα
50ml λάδι
100ml ανθρακούχο νερό
500γρ. θρυμματισμένη φέτα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Λαδώστε ένα ταψί με βούτυρο ή λάδι.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά.
Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με τη σόδα.
Προσθέστε το μείγμα γιαουρτιού στα αυγά και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε το λάδι και το ανθρακούχο νερό στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε.
Απλώστε 3 φύλλα πίτας στο ταψί αφου τα λαδωσετε ελαφρώς τα 2 πρωτα ενδιάμεσα.
Ρίξτε μέρος από το μείγμα αυγών πάνω στα φύλλα και πασπαλίστε με τριμένη φέτα.
Τυλίξτε τα φύλλα σε ρολό και τοποθετήστε τα στο ταψί.
Επαναλάβετε τα βήματα 7-9 για τα υπόλοιπα φύλλα.
Κόψτε την πίτα σε κομμάτια.
Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα αυγών πάνω από την πίτα.
Προσθέστε μερικους σβώλους βούτυρο στην επιφάνεια.
Ψήστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

τυρόπιτα με γιαούρτι
τυρόπιτα με γιαούρτι

Цветана Йончева-Иванова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

θα χρειαστείτε

1 ποτήρι ‏χοντροτριμμένη φέτα
2 ‏στραγγιστά γιαούρτια
2 ‏αβγά
‏ψιλοκομμένο δυόσμο
‏αλάτι
‏πιπέρι
1 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζ. του τσαγιού ‏αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ βάζουμε από πάνω τον τρίφτη και από τη χοντρή μεριά του τρίφτη χοντροτρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ και σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το τυρί.
2. Προσθέτουμε τα γιαούρτια, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
3. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
4. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Πηγή: newsbeast.gr/geuseis

Προηγούμενο άρθροΠίτα με χοιρινό, πράσο, σέλινο
Επόμενο άρθροΤούρτα Μπισκότου Σοκολάτας