Αν σου αρέσει η τυρόπιτα με μπεσαμέλ, φέτα και κότατζ και θέλεις το φύλλο της να είναι πάντα τραγανό, τότε αυτή είναι η κατάλληλη συνταγή για εσένα. Είναι εύκολη, γρήγορη και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό….Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips για την Τυρόπιτα
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τυρόπιτα με μπεσαμέλ, φέτα και κότατζ
H Τυρόπιτα με μπεσαμέλ, φέτα και κότατζ που έφτιαξα χθες και βγήκε τόσο νόστιμη και τραγανή, που ακόμα και την επόμενη μέρα το φύλλο παρέμεινε τραγανό σαν να ψήθηκε εκείνη τη στιγμή. Αυτή η πίτα είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας!
Ingredients
- Για τη συνταγή αυτή, θα χρειαστούμε:
Για το φύλλο:
- 1 πακέτο Φύλλα κρούστας
- Ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για την μπεσαμέλ:
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Αλεύρι σταρένιο
- 300 ml Γάλα
- Λίγο Αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση:
- Περίπου 350-400 γρ. Φέτα, θρυμματισμένη
- 1 κυπελάκι Τυρί κότατζ (cottage cheese)
- 2 Αυγά, χτυπημένα
Για το άλειμμα πριν το ψήσιμο:
- Λίγο Ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ Σόδα αναψυκτικό
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο φαγητό.
1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνω 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτω 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι. ανακατεύω συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ψηθεί ελαφρά το αλεύρι.
2. Στη συνέχεια, προσθέτω σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας δυνατά για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. αλατοπιπερώνω και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. την αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει καλά.
3. Όταν η μπεσαμέλ έχει κρυώσει, προσθέτω σε αυτήν τη φέτα, το τυρί κότατζ και τα δύο χτυπημένα αυγά. ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής γέμιση.
4. Παίρνω ένα ταψί και απλώνω τα μισά φύλλα κρούστας στο κάτω μέρος, σουρώνοντάς τα ελαφρά. αλείφω κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.
5. Ρίχνω ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω στα φύλλα.
6. Καλύπτω τη γέμιση με τα υπόλοιπα μισά φύλλα, τα οποία και αυτά σουρώνω ελαφρά και τα λαδώνω.
7. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύω λίγο ελαιόλαδο με τη σόδα αναψυκτικό. με αυτό το μείγμα αλείφω καλά την επιφάνεια της πίτας.
8. Κόβω την πίτα σε κομμάτια και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στην κάτω αντίσταση και στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou
Χρήσιμα Tips για την Τυρόπιτα
- Η γέμιση: Είναι πολύ σημαντικό να αφήσεις την μπεσαμέλ να κρυώσει τελείως πριν προσθέσεις τα αυγά και τα τυριά, για να μη σου “κόψουν”.
- Το μυστικό της τραγανότητας: Το μείγμα ελαιόλαδου και σόδας που χρησιμοποιείς για το τελικό άλειμμα είναι αυτό που κάνει την πίτα σου να παραμένει τραγανή ακόμα και την επόμενη μέρα.
- Επιλογή φύλλων: Χρησιμοποίησε φύλλα κρούστας καλής ποιότητας για το καλύτερο αποτέλεσμα.










