Τυρόπιτα με σόδα / μεταλλικό νερό
(με τυρί φέτα, μαϊντανό … – πραγματικά πολύ νόστιμο!)

Συστατικά

6 στρώσεις χωριτικο **

Εσωτερικό μείγμα:
3 αυγά
½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 ½ φλιτζάνι γάλα
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι νερό

Για να ρίξετε το μπορέι πριν το ψήσιμο
1 μικρό μπουκάλι σόδα (3/4 φλιτζάνι)

Για γέμιση
500 γραμμάρια φέτα
20 φύλλα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

1 Ξεκινήστε με την προετοιμασία του εσωτερικού μείγματος. Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε αυγά και γάλα σε ένα βαθύ μπολ ανάμειξης και ανακατέψτε. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C
2 Προσθέστε γιαούρτι, νερό και ελαιόλαδο σε αυτό το μείγμα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να γίνει ομοιογενές.
3 Τώρα, ετοιμάστε τη γέμιση. Πολτοποιήστε το τυρί με ένα πιρούνι και ανακατέψτε το με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
4 Λιπάνετε το ταψί. Τοποθετήστε ένα από τα φύλλα πάνω του. Αν Δεν ταιριάζει στο ταψί. Δεν με πειράζει.

5 Αλείψτε το φύλλο με το εσωτερικό μείγμα. απλώστε το εξίσου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα δευτερο φύλλο, αλλά αυτό κάντετο σουρωνοντας το ναο ταιριάζει στο ταψί εξίσου. Επαλείψτε το ξανά με το μείγμα.
6 Κάντε το ίδιο για το τρίτο φύλλο, αλλά αυτή τη φορά βάζετε γέμιση εξίσου. Επαναλάβετε το πέμπτο βήμα για τα υπόλοιπα φύλλα. Πάρτε το πρώτο φύλλο που κρεμετε έξω απο το ταψί και καλύψτε το πάνω μέρος του ταψιού.
7 Βουρτσίστε με το εσωτερικό μείγμα από πάνω τα φύλλα. Στη συνέχεια κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.
8. Τέλος, ρίξτε ένα μπουκάλι σόδα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να κοκκινίσει.

………………………………………….. ………………………….

* Περίπου 3/4 απο την σόδα – Μεταλλικό νερό… Όπως το Pelegrino Perrier ή παρόμοιο
Το ανθρακούχο νερό περιέχει αέριο διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό αναγκάζει το νερό να αναζωογονηθεί, γεγονός που βοηθά την πίτα να φουσκώσει και να ειναι πιο ζουμερή.

** Το φύλλο να είναι το λίγο πιο παχύ και όχι λεπτού χαρτιού που χρησιμοποιείτε για μπακλαβά – (γνωστή και ως ζύμη χωριάτικη)
Μερικοί λένε ότι 6 στρώσεις δεν είναι αρκετές, ίσως χρησιμοποιήστε τουλάχιστον 10 ή περισσότερες είναι επιλογής σας

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΛιγκουίνι με μία υπεροχη αρωματική σάλτσα κιμά!!!
Επόμενο άρθροΣπανάκι φέτα σε ζύμη σφολιάτας