Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Η τυρόπιτα με φύλλα κρούστας είναι πάντα μια εξαιρετική ιδέα, ειδικά όταν περιμένεις αγαπημένα πρόσωπα!  Πιστέψτε με, ακόμα και με έτοιμα φύλλα, αυτή η τυρόπιτα με φύλλα κρούστας βγήκε πολύ ωραία και αφράτη!

Τυρόπιτα με φύλλα κρούστας

Πλούσια και αφράτη τυρόπιτα με φύλλα κρούστας, χρυσαφένια, κομμένη σε κομμάτια, πασπαλισμένη με σουσάμι, έτοιμη για σερβίρισμα.

Φτιάξτε μια αφράτη και νόστιμη Τυρόπιτα με Φύλλα Κρούστας! Μια εύκολη συνταγή για όσους αγαπούν την πλούσια γεύση τυριού και το τραγανό φύλλο. Ιδανική για κάθε στιγμή!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτή την εύκολη και νόστιμη τυρόπιτα με φύλλα κρούστας, θα χρειαστούμε τα εξής

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 5 αυγά (μεσαία)
  • 2 κουτάκια γιαούρτι (της επιλογής σας, ιδανικά στραγγιστό)
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. φέτα κατσικίσια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο αλάτι
  • Μαυροπίπερο (φρεσκοτριμμένο)
  • 1 κούπα λάδι και βούτυρο (μισό-μισό, λιωμένο)
  • Σουσάμι (για πασπάλισμα)

Instructions

Η διαδικασια για την τυροπιτα με φυλλα κρουστας ειναι η εξης:

  1. Σε ενα μπολ βαζουμε τα 5 αυγα και τα 2 κουτακια γιαουρτι. τα χτυπαμε ελαφρα με ενα συρμα χειρος η ενα πιρουνι μεχρι να αναμειχθουν.
  2. Προσθετουμε το ανθοτυρο και τη φετα, τα οποια εχουμε σπασει σε μικρα κομματια. ριχνουμε επισης το μπεικιν παουντερ, λιγο αλατι και μαυροπιπερο.
  3. Προσθετουμε και την κουπα με το λαδι και το λιωμενο βουτυρο (μισο-μισο) στο μειγμα. ανακατευουμε ολα τα υλικα πολυ καλα μεχρι να ομογενοποιηθουν.
  4. Παιρνουμε τα φυλλα κρουστας και τα κοβουμε σε λουριδες. ριχνουμε τις λουριδες των φυλλων μεσα στο μειγμα με τα αυγα και τα τυρια. ανακατευουμε απαλα να παει το μειγμα παντου στα φυλλα.
  5. Σε ενα πυρεξ η ταψι, τοποθετουμε ομορφα τα ανακατεμενα φυλλα με το μειγμα. φροντιζουμε να απλωθει ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια.
  6. Με ενα πιρουνι, χαραζουμε ελαφρα την επιφανεια της πιτας για να βοηθησουμε το μειγμα να παει παντου και να ψηθει σωστα.
  7. Στο τελος, πασπαλιζουμε με αρκετο σουσαμι απο πανω.
  8. Ψηνουμε την τυροπιτα σε προθερμασμενο φουρνο στους 220°C για περιπου 30 λεπτα. η πιτα ειναι ετοιμη οταν αποκτησει ενα χρυσαφενιο χρωμα και φουσκωσει ωραια.

Η Συνταγη ειναι της κας Tatjana Mico

Notes

Για να γίνει η τυρόπιτα με φύλλα κρούστας σας ακόμα πιο αφράτη και νόστιμη, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Τύποι Τυριών: Μπορείτε να πειραματιστείτε με τους τύπους τυριών! Εκτός από ανθότυρο και φέτα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα για πιο έντονη γεύση.

Γιαούρτι: Το στραγγιστό γιαούρτι δίνει μια πιο πλούσια υφή στο μείγμα και βοηθάει την πίτα να γίνει πιο αφράτη.

Λάδι & Βούτυρο: Το μίγμα λαδιού και βουτύρου χαρίζει στην πίτα μοναδικό άρωμα και τραγανή υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μόνο ελαιόλαδο, αν το προτιμάτε.

Χάραγμα: Το χάραγμα με το πιρούνι είναι ένα μικρό μυστικό που βοηθάει το υγρό μείγμα να πάει παντού και να ψήσει ομοιόμορφα την πίτα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή