Τυρόπιτα στριφτή με χειροποίητο φύλλο!!!

(Για ένα ταψί κουζίνας χρειάστηκα 12 φύλλα).

Υλικά:

Για 12 φύλλα βάζω 500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κ.σ.ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
3 γραμ.μαγιά στιγμής(προαιρετικά)
Νερό χλιαρό 250γραμ.

Γέμιση:
Τυρί φέτα 500 γραμ.
3 αυγά
Μισή κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο(90 γραμ.)
Μισή κούπα του τσαγιού γάλα (100 γραμ.)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά στην λεκάνη και ανακατεύουμε με το χέρι.Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά και κανονίζουμε η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι.
Αφήνουμε τη ζύμη για λίγο να ξεκουραστεί και κάνουμε τη γεμίσει.

Για την γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με πιρούνι τα αυγά προσθέτουμε το τυρί και τα υπόλοιπα και τα ανατευουμε όλα μαζί

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη και λαδώνουμε και απλώνουμε πάνω την γέμιση.
Μετά το τσαλακώνουμε το φύλλο και το βάζουμε στο ταψί.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
Ραντίζω με λίγο λάδι από πάνω και λίγο νερό
Χαράζω την πίτα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη 

Προηγούμενο άρθροΚεικ γιαουρτιού με τρούφα…εγινε αφρός
Επόμενο άρθροΤριγωνάρια με σπανάκι