Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο αποτελεί την ιδανική λύση για όσους θέλουν ένα γρήγορο και νόστιμο πρωινό. Εγώ φτιάχνω αυτή την εύκολη συνταγή κάθε φορά που δεν έχω χρόνο για πολύπλοκες προετοιμασίες, και πάντα γίνεται αφράτη σαν σουφλέ. Επιπλέον, ο συνδυασμός της φέτας με το γιαούρτι δίνει μια κρεμώδη υφή που λατρεύουν όλοι στο σπίτι. Ωστόσο, το μυστικό για τέλεια αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι η σωστή αναλογία των υλικών και το ψήσιμο στη σωστή θερμοκρασία.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο πρωινό ή κολατσιό. Ανακάλυψε πώς μπορείς να φτιάξεις την πιο αφράτη τυρόπιτα με λίγα μόνο υλικά, που γίνεται αφρός στο στόμα!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Additional Time 5 minutes
Total Time 5 minutes

Ingredients

Για Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 της κούπας λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο)
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. φέτα
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη τυρόπιτα χωρίς φύλλο.

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι, το λάδι, τα αυγά και το γιαούρτι. έπειτα, τα ανακατεύω πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχω ένα λείο μείγμα.

2. Στη συνέχεια, τρίβω τη φέτα σε χοντρούτσικα κομμάτια και την προσθέτω στο μείγμα. ανακατεύω απαλά με μία σπάτουλα.

3. Λαδώνω καλά ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι.

4. Ρίχνω το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το απλώνω ομοιόμορφα.

5. Ψήνω την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά. θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμη όταν ροδίσει από πάνω και φουσκώσει σαν αφρός!

Η Συνταγή είναι της κας Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για την Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο

  • Επιλογή γιαουρτιού: Προτιμώ πάντα στραγγιστό γιαούρτι για να μην βγάλει πολλά υγρά η τυρόπιτα
  • Ποικιλία τυριών: Μπορώ να προσθέσω και λίγο κασέρι τριμμένο για πιο πλούσια γεύση
  • Έλεγχος ετοιμότητας: Η επιφάνεια πρέπει να είναι χρυσαφί και ελαφρά σφιγμένη στο άγγιγμα
  • Διατήρηση: Κρατάει 2-3 μέρες στο ψυγείο και μπορώ να τη ζεστάνω στο φούρνο
  • Παραλλαγές: Μπορώ να προσθέσω ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό για επιπλέον άρωμα