Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι που είναι ιδανικό για πρωινό, brunch ή ακόμα και ένα ελαφρύ βραδινό: τις Τυρόπιτες με Καπνιστή Γαλοπούλα και Κασέρι! Είναι απίστευτα νόστιμες, τραγανές απ’ έξω και αφράτες και ζουμερές από μέσα. Εγώ τις λατρεύω και σας τις προτείνω ανεπιφύλακτα!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τυρόπιτες με Καπνιστή Γαλοπούλα και Κασέρι

Χρυσαφένιες Τυρόπιτες με Καπνιστή Γαλοπούλα και Κασέρι, σε ταψί, έτοιμες να σερβιριστούν

Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι που είναι ιδανικό για πρωινό, brunch ή ακόμα και ένα ελαφρύ βραδινό: τις Τυρόπιτες με Καπνιστή Γαλοπούλα και Κασέρι! Είναι απίστευτα νόστιμες, τραγανές απ' έξω και αφράτες και ζουμερές από μέσα. Εγώ τις λατρεύω και σας τις προτείνω ανεπιφύλακτα!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτές τις μοσχομυριστές Τυρόπιτες με Καπνιστή Γαλοπούλα και Κασέρι θα χρειαστούμε:

Για την υγρή επικάλυψη (για τα φύλλα):

  • 1 Αυγό
  • 300 γρ. Γιαούρτι (πλήρες ή στραγγιστό)
  • 1 κ.γ. Σόδα μαγειρική
  • 50 ml Σπορέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 50 ml Φρέσκο γάλα

Για τη γέμιση:

  • 350 γρ. Κασέρι (τριμμένο)
  • 300 γρ. Καπνιστή γαλοπούλα (ψιλοκομμένη σε μικρά κυβάκια)
  • 2 Αυγά

Για τις τυρόπιτες και το ψήσιμο:

  • Φύλλα κρούστας (όσα χρειαστούν, περίπου 8-10 τεμάχια, ανάλογα με το μέγεθος που θα τις κάνετε)
  • 50 ml Γαζωμένη νερό (για την τελική επάλειψη)
  • Λίγες φλύδες Βούτυρο (για το ψήσιμο)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτές τις απίθανες Τυρόπιτες με Καπνιστή Γαλοπούλα και Κασέρι:

  1. Ετοιμάζω την υγρή επικάλυψη:
    Σε ένα μπολ, ανακατεύω καλά το 1 αυγό, το γιαούρτι, τη σόδα μαγειρική, το σπορέλαιο και το φρέσκο γάλα.
    Αυτό είναι το μείγμα με το οποίο θα αλείψω τα φύλλα.
  2. Ετοιμάζω τη γέμιση:
    Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύω το τριμμένο κασέρι, την ψιλοκομμένη καπνιστή γαλοπούλα και τα 2 αυγά.
    Ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  3. Τυλίγω τις τυρόπιτες:
    Παίρνω δύο φύλλα κρούστας και τα απλώνω στον πάγκο μου.
    Αλείφω το επάνω φύλλο γενναιόδωρα με την υγρή επικάλυψη που έχω ετοιμάσει.
    Διπλώνω τα δύο φύλλα στη μέση και τα αλείφω ξανά με την υγρή επικάλυψη.
    Σε μία από τις στενές άκρες του φύλλου, βάζω περίπου 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση.
    Τυλίγω το φύλλο σε σφιχτό ρολό, προσέχοντας να μη βγει η γέμιση.
    Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για όλες τις Τυρόπιτες, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  4. Ψήνω τις τυρόπιτες:
    Τοποθετώ τις έτοιμες Τυρόπιτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
    Προσθέτω στην υπόλοιπη υγρή επικάλυψη (που περίσσεψε) τα 50 ml ανθρακούχο νερό και ανακατεύω.
    Αλείφω γενναιόδωρα τις Τυρόπιτες με αυτό το μείγμα.
    Τις αφήνω να "πιουν" τη υγρή επικάλυψη για περίπου 15 λεπτά.
    Στη συνέχεια, βάζω μερικές μικρές φλύδες βούτυρο πάνω από κάθε Τυρόπιτα.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να γίνουν τραγανές.
  5. Σερβίρω:
    Βγάζω τις Τυρόπιτες με Καπνιστή Γαλοπούλα και Κασέρι από το φούρνο και τις σερβίρω ζεστές.

Notes

Tips για τις Τέλειες Τυρόπιτες με Καπνιστή Γαλοπούλα και Κασέρι

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Τυρόπιτες με Καπνιστή Γαλοπούλα και Κασέρι σας απίθανες! Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας φύλλο κρούστας για να γίνουν πιο τραγανές. Το γιαούρτι μπορεί να είναι είτε πλήρες είτε στραγγιστό, ανάλογα με το πόσο πλούσιο θέλετε το αποτέλεσμα. Αν θέλετε να δώσετε ακόμα περισσότερο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή και λίγο μοσχοκάρυδο στη γέμιση. Η προσθήκη της σόδας στο γιαούρτι βοηθάει να φουσκώσει η ζύμη και να γίνει αφράτη.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή