Τα τυρόψωμα με τυριά, ντομάτα και ρίγανη είναι μια από τις πιο γρήγορες και νόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε, ενώ παράλληλα είναι ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά για το πρωινό της οικογένειας, αφού είναι έτοιμα στο άψε σβήσε και γίνονται ανάρπαστα! Ο συνδυασμός των τυριών, η φρεσκάδα της ντομάτας και το άρωμα της ρίγανης δημιουργούν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.


Υλικά για τα Τυρόψωμα

  • 1 αυγό
  • 80 ml νερού
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία μαγιά για αλμυρές πίτες
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο στο ψιλό τυρί παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερο

Υλικά για τη Γέμιση

  • 10-12 ντοματίνια
  • 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 80 γραμμάρια ένταμ σε κύβους
  • Ρίγανη και βασιλικός

Εκτέλεση της συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάω το αυγό, ρίχνω λίγο αλάτι και το χτυπάω πολύ καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτω πιπέρι και τις 2 κουταλιές παρμεζάνα.

Έπειτα, ανακατεύω τη μαγιά με το αλεύρι και τα ρίχνω μέσα στο μπολ, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτω σταδιακά το νερό και ανακατεύω μέχρι να πάρω έναν πηχτό χυλό ζύμης.

Ψιλοκόβω τα ντοματίνια και τον βασιλικό και τα ρίχνω μέσα στο χυλό, μαζί με τη φέτα, τους κύβους ένταμ και τη ρίγανη. Ανακατεύω όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στρώνω ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Παίρνω μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα και τη βάζω στο ταψί σε απόσταση 5-6 εκατοστών, πασπαλίζοντας με λίγη ρίγανη από πάνω.

Ψήνω στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 25-30 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τα Τυρόψωμα

Για να γίνουν τα τυρόψωμα ακόμα πιο αφράτα, βεβαιωθείτε ότι το νερό που θα χρησιμοποιήσετε είναι χλιαρό, για να ενεργοποιηθεί σωστά η μαγιά.

Μην παραλείψετε τη ρίγανη και τον βασιλικό, καθώς δίνουν υπέροχο άρωμα και γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά της αρεσκείας σας, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, για να δώσετε διαφορετική γεύση στα τυρόψωμα.

Καλή Επιτυχία