Αν ψάχνετε για ένα ζεστό, αφράτο και πεντανόστιμο ψωμάκι για το πρωινό ή το σνακ, τότε αυτό το Τυρόψωμο με φέτα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Είναι μία απίστευτα εύκολη συνταγή, ιδανική για να μαζέψετε την οικογένεια γύρω από το τραπέζι.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Τυρόψωμο με Φέτα

Αφράτο Τυρόψωμο με φέτα, φρεσκοψημένο σε ταψί, έτοιμο για απόλαυση.

Φτιάξτε αφράτο και ζουμερό Τυρόψωμο με φέτα, μια εύκολη συνταγή για λαχταριστό ψωμί, ιδανικό για το πρωινό ή το σνακ!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Additional Time 1 hour 40 minutes
Total Time 2 hours 30 minutes

Ingredients

Για τη Ζύμη:

  • 1 και 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1/2 κύβο φρέσκια μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Περίπου 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη Γέμιση και την Επικάλυψη:

  • Τυρί (όσο θέλεις, π.χ. φέτα, ανθότυρο, ή ένα μαλακό τυρί που λιώνει)
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι (περίπου 100-125 γρ.)
  • 3 αυγά

Instructions

Πώς θα φτιάξουμε αυτό το μοσχομυριστό Τυρόψωμο με φέτα:

  1. Σε ένα μπολ διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
  2. Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζω το αλεύρι και κάνω μία λακκούβα στη μέση. Προσθέτω στη λακκούβα το αλάτι και τη ζάχαρη.
  3. Ρίχνω μέσα στη λακκούβα το διαλυμένο μείγμα της μαγιάς με το νερό και το ελαιόλαδο.
  4. Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
  5. Αφήνω το ζυμάρι να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, το παίρνω και πλάθω μικρά μπαλάκια.
  7. Σε κάθε μπαλάκι κάνω μία τρύπα στη μέση και μέσα σε αυτή την τρύπα βάζω λίγο τυρί για γέμιση.
  8. Τοποθετώ τα μπαλάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνω να φουσκώσουν ξανά για περίπου 30-45 λεπτά.
  9. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάω το 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι, τα 3 αυγά και λίγο τυρί τριμμένο ή θρυμματισμένο (όσο θέλω).
  10. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  11. Μόλις τα ζυμαράκια μου έχουν φουσκώσει για δεύτερη φορά, τα περιχύνω με το μείγμα του γιαουρτιού και των αυγών.
  12. Ψήνω το Τυρόψωμο με φέτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό. Για να ελέγξω αν είναι έτοιμο, μπορώ να το τρυπήσω με ένα ξύλινο σουβλάκι – αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο!

Notes

Tips για το Τέλειο Τυρόψωμο με Φέτα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Τυρόψωμο με φέτα σας ακόμα πιο αφράτο και νόστιμο! Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι χλιαρό και όχι καυτό, για να μην κάψετε τη μαγιά. Αντί για φρέσκια μαγιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξηρή μαγιά (περίπου 2 γραμμάρια). Μην παραλείψετε το δεύτερο φούσκωμα, είναι αυτό που θα δώσει την αφράτη υφή στο τυρόψωμό σας. Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα τυριών στη γέμιση και την επικάλυψη. Μπορείτε να σερβίρετε το Τυρόψωμο με φέτα ζεστό, σκέτο ή με λίγο μέλι από πάνω.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή