Πάμε να το φτιάξουμε παρέα ένα απίθανο τυρόψωμο! Είναι νόστιμο, εύκολο και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι δεν έχει μαγιά, αλλά μόνο μπέικιν πάουντερ! Με τους συνδυασμούς των μπαχαρικών και τη φέτα με τη μοτσαρέλα, γίνεται πραγματικά ξεχωριστό και αφράτο!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τυρόψωμο χωρίς Μαγιά
Φτιάξτε το πιο νόστιμο και εύκολο τυρόψωμο χωρίς μαγιά, μόνο με μπέικιν πάουντερ! Αφράτος χυλός με ολικής, μοτσαρέλα και φέτα, έτοιμος σε μισή ώρα!
Ingredients
Για το Χυλό
- 100 γρ. - Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 100 γρ. - Αλεύρι (ολικής άλεσης)
- 250 γρ. - Γάλα (χωρίς λακτόζη, ή κανονικό)
- 2 - Αυγά (μεσαία)
- 4 κ.σ. - Ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. - Μπέικιν πάουντερ (του γλυκού)
- 1 κ.γ. - Αλάτι (του γλυκού)
- Λίγη - Ζάχαρη (πρέζα)
- Λίγο - Πιπέρι
- Λίγο - Σκόρδο (σκόνη, προαιρετικά)
- Λίγο - Τσιμένι (προαιρετικά)
- Λίγη - Πάπρικα (καπνιστή)
Για τη Γέμιση
- 100 γρ. - Μοτσαρέλα (τριμμένη ή κομμένη)
- 100 γρ. - Φέτα τυρί (τριμμένη ή κομμένη)
Instructions
Χτυπάμε πρώτα όλα τα υγρά υλικά μαζί (γάλα, αυγά, ελαιόλαδο) μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε τα αλεύρια (γοχ και ολικής), το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, το τσιμένι και την καπνιστή πάπρικα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός.
Παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ στρογγυλό (28 - 30 εκ.) και στρώνουμε μία λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μισό και λίγο παραπάνω χυλό κάτω για βάση.
Βάζουμε τα μισά από τα τυριά (μοτσαρέλα και φέτα) που έχουμε. Τέλος, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό και από πάνω τα υπόλοιπα τυριά μας.
Ψήνουμε τα πρώτα δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα. Στη συνέχεια, σβήνουμε τον αέρα και αφήνουμε για περίπου ακόμη 20 λεπτά (ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα το τυρόψωμο).
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από την ομάδα Η παρέα του παππού Τάσου και της Μαρίας Ιντζέ
Tips για το Τυρόψωμο χωρίς Μαγιά
Αλεύρι: Ο συνδυασμός αλευριού για όλες τις χρήσεις και ολικής άλεσης δίνει μία πιο αφράτη και ταυτόχρονα πιο θρεπτική υφή στο τυρόψωμο.
Τυριά: Η τοποθέτηση των τυριών σε στρώσεις (ανάμεσα στον χυλό) εξασφαλίζει ότι το τυρόψωμο θα είναι γεμάτο γεύση σε κάθε μπουκιά, ενώ η μοτσαρέλα το κάνει πιο λαστιχωτό.
Ψήσιμο: Το ψήσιμο με αέρα στην αρχή και χωρίς αέρα στο τέλος βοηθά το τυρόψωμο να φουσκώσει και να ψηθεί ομοιόμορφα, χωρίς να αρπάξει από πάνω.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










