Αν λατρεύετε τη σοκολάτα, τότε αυτό το Υγρό κέικ σοκολάτας είναι το γλυκό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε! Είναι απίστευτα νόστιμο, πλούσιο σε γεύση και τόσο ζουμερό που θα σας κάνει να θέλετε κι άλλο κομμάτι. Ετοιμαστείτε να το απολαύσετε με το καφεδάκι σας!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Υγρό Κέικ Σοκολάτας

Ανακαλύψτε τη συνταγή για ένα απίθανα ζουμερό κέικ σοκολάτας! Εύκολο στην παρασκευή, ιδανικό για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Ingredients
Για το Κέικ:
- 5 αυγά
- 270 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 220 γρ. γιαούρτι
- 45 γρ. κακάο
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 γρ. αλάτι
- 2 βανίλιες
Για τη Σοκολάτα (επικάλυψη):
- 300 ml γάλα
- 50 ml σπορέλαιο
- 60 γρ. ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 100 γρ. κουβερτούρα
Instructions
- Χτυπάμε σε μίξερ χειρός τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας το σπορέλαιο, το γιαούρτι και το κακάο.
- Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο σκεύος, έχουμε ανακατέψει το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μίγμα κοσκινιζοντας τα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς για 55 λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το περιχύνουμε με τη σοκολάτα, αφού πρώτα το τρυπησουμε με ένα μαχαίρι σε πολλά σημεία ώστε να διεισδύσει η σοκολάτα.
- Τη σοκολάτα τη φτιάχνουμε ως εξής:
- Σε μία μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το κακάο και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Κατόπιν προσθέτουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα και τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να πήξει λίγο η σοκολάτα.
Είναι ζουμερό, γευστικό, υπέροχο αγαπημένοι φίλοι. Όσοι αγαπάτε τη σοκολάτα, φτιάξτε το και απολαύστε το με το καφεδάκι σας
Η Συνταγή είναι της κας Μάχη Γκαμπαλή
Notes
Tips για το Τέλειο Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το υγρό κέικ σοκολάτας σας ακόμα πιο νόστιμο και αφράτο. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου για καλύτερο αποτέλεσμα. Μην παραψήσετε το κέικ, γιατί θα χάσει τη ζουμερή του υφή. Για ακόμα πιο έντονη γεύση σοκολάτας στην επικάλυψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο. Επίσης, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, στο μείγμα του κέικ.