Mπουγατσίνια 

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα

Κρέμα
1/2 λίτρο γάλα
1 βανίλια
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψηλό
1 κουταλιά βούτυρο

για επικάλλυψη
ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Εκτέλεση

Αφού ξεπάγωσα το φύλλο σφολιάτας πολύ καλά το έκοψα σε 12 κομμάτια και τα έβαλα σε ένα ταψάκι με θήκες στο δικό μου το ταψί δεν χρειάζεται βουτήρωμα αν το δικό σας ξέρετε ότι κολλάει περάστε τα με λίγο βούτυρο στο δάχτυλά σας και μετά βάλτε τη σφολιάτα.
Σε ένα κατσαρολάκι έβαλα το γάλα, βανίλια, ζάχαρη μόλις ζεστάθηκε το γάλα και έλιωσε η ζάχαρη έριξα μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψηλό ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει κρέμα μας και στο τέλος του ρίχνουμε το βούτυρο την αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά γεμίζουμε τις θήκες που έχουμε βάλει τη σφολιάτα μας και ψήνουμε στους 170 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή Απόλαυση

H συνταγή είναι της Μένια Στεφοπούλου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Mπουγάτσα

Mπουγάτσα

Κάνει κρύο, οπότε ήρθε η ώρα να φτιάξουμε μπουγάτσα, την κρεμώδη και γλυκιά πίτα σε λαχταριστό τραγανό φύλλο.

Υλικά

150gr ψιλό σιμιγδάλι,
150gr ζάχαρη,
250ml γάλα,
100gr βούτυρο,
4 αυγά,
1 κουταλάκι του γλυκού αρωματική βανίλια,
μερικά φύλλα barbarossa (προαιρετικά).

Εκτέλεση:

Σε μία καταρόλα σε μέτρια φωτιά αναμίξτε μαζί το γάλα, , αυγά, κουταλάκι του γλυκού αρωματική βανίλια, το ψιλό σιμιγδάλι βροχηδόν, ζάχαρη και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρέμα.
Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.

Λαδώστε ένα ταψάκι με φυτικό έλαιο. Στρώστε έτοιμα φύλλα (συσκευασία 500gr, καλύτερη για γλυκά καθώς είναι πραγματικά λεπτή) λαδώνοντας ανάμεσα στα φύλλα. Χρησιμοποιήστε 4 φύλλα ως βάση. Ρίξτε το μείγμα και χρησιμοποιήστε
άλλα 4 φύλλα από πάνω. Διπλώστε τα πάνω φύλλα και κάνετε ένα κόθρο γύρω γύρω και λαδώστε την κορυφή.
Ραντίζουμε λίγο νερό για να μην καεί το φύλλο στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 ‘.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε και πασπαλίζουμε λίγη κανέλα και ζάχαρη σε κάθε κομμάτι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι στο φούρνο με πατάτες και αρακά
Επόμενο άρθροΞεχωριστό και Εντυπωσιακό: Κέικ με Μίγμα Ξηρών Καρπών