Αυτά τα κουλουράκια με σουσάμι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και εύκολο σνακ ή πρωινό. Φτιάχνονται χωρίς μαγιά, δεν χρειάζεται χρόνος αναμονής για να φουσκώσει η ζύμη.

Υλικά:

Ποτήρι τσαγιού 100ml

125 γρ. μαλακωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Μισό ποτήρι τσαγιού λάδι
1 ποτήρι τσαγιού γιαούρτι
1 κρόκος αυγού
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3,5 φλιτζάνια αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ (10 γραμμάρια)
Καβουρδισμένο σουσάμι για επικάλυψη

-Το μέγεθος του ποτηριού νερού που χρησιμοποιώ είναι 200 ​​ml

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο,το λάδι,το γιαούρτι,τον κρόκο,το ξύδι και το αλάτι.Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν σε δύο δόσεις ζυμώνοντας με το χέρι.Πρέπει να έχουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
Πλάθουμε μικρά μακρόστενα σχέδια (μπαστουνάκια).Τα περνάμε απ το ασπράδι αρχικά και μετά απ το σουσάμι.

Τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.Μ ένα μαχαίρι τα χαράζουμε κατά μήκος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια με μαχλέπι

Υλικά

2 φλιτζάνια ζεστό γάλα
220 γρ λιωμένο ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι + ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

4 κουταλιές της σούπας μαγιά
Αλεύρι … 4-5 κούπες ανάλογα με το αλεύρι σας. Δεν μετράω ποτέ.

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη ζάχαρη στο γάλα και τη ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ
Προσθέτουμε το βούτυρο και μετά 4 κουπες αλεύρι το μαχλέπι, μοσχοκάρυδο και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε.
Προσθέστε αλεύρι όσο χρειάζεται, θέλετε η ζύμη σας να είναι κολλώδης. Μην βάζετε πολύ αλεύρι εκτός και αν χρειάζεται.

Εάν βάλετε πολύ αλεύρι, θα καταλήξουν να είναι εξαιρετικά στεγνά.
θέλετε να είναι ωραία και μαλακά και αφράτα, οπότε η ζύμη σας πρέπει να είναι πολύ μαλακή και κολλώδης.
Σκεπάζουμε με μια-δυο πετσέτες και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γεμίσει το μπολ.
Τα πλάθουμε και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα σε ταψι. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν
ξανά. Όταν είναι έτοιμο Ψήνετε στους 200 βαθμους για μιση ωρα περίπου ανάλογα το φουρνο σας

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα χωρίς φύλλο: Γρήγορη λύση για όλες τις περιστάσεις!
Επόμενο άρθροΠροφιτερόλ: Η Εκλεκτή Επιλογή Για Γλυκό Απόλαυσης