Συστατικά

100 ml ελαιολάδου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 ψιλοκομμένα σκελίδες σκόρδου
550 γραμμάρια / φασόλια πράσινα φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
2 κολοκυθάκια κομμένα σε τεμάχια μεγέθους δαγκώματος
2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 πράσινες πιπεριές (ή οποιοσδήποτε άλλος τύπος που προτιμάτε) κόβονται σε κομμάτια μεγέθους δαγκώματος
2 μεγάλες πατάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια (λίγο μικρότερα από τα λαχανικά)
μια χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό
1 κουταλάκι αποξηραμένο ρίγανη
αλάτι & πιπέρι 

Οδηγίες
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με μέση υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα πράσινα φασόλια και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Ανακατέψτε τις ντομάτες και την πάστα ντομάτας και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά περισσότερο.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά μαζί με 2 φλιτζάνια νερό. Ακολουθήστε με το αλάτι και το πιπέρι.
Μειώστε τη φωτιά στην μέση και σιγοβράστε αφήνοντας το καπάκι της κατσαρόλας ελαφρώς ανοιχτό για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα. Μέχρις ότου η σάλτσα πηξει και τα λαχανικά είναι τρυφερά όταν τσιμπήσετε με ένα μαχαίρι

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα μαλακά μουστουκουλουράκια
Επόμενο άρθροΚέικ Βουτύρου με χρωματισμούς “Ζέβρας”