Πάστα Ταψιού Στρατσιατέλα (Video)

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratou Petrou

Υλικά

Παντεσπάνι για ταψί 45*35
300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
245 γρ γάλα
200 γρ ηλιέλαιο
2 αυγά
2 βανίλιες
300 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ κακάο Σκόνη
10 γρ Σόδα μαγειρικής
Λίγο αλάτι
10 γρ τρούφα (προαιρετικά)

Για την Κρέμα Στρατσιατέλα
300 γρ Τυρί κρέμα
300 γρ κρέμα γάλακτος 35 %λιπαρά
300 γρ γιαούρτι Στραγγιστό
180 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ κουβερτούρα 55 %
100 γρ κουβερτούρα γάλακτος

Για το Σιρόπι
100 γρ νερό
100 γρ ζάχαρη
10 γρ κονιάκ

Για το Γλάσο Σοκολάτας
200 γρ κρέμα γάλακτος
160 γρ κουβερτούρα
10 γρ κονιάκ (προαιρετικά)
1 κουτ σούπας Μέλι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το πολύ απλό και πανεύκολο παντεσπάνι
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη το γάλα το ηλιέλαιο τις βανίλιες και τα αυγά ανακατεύουμε.
Τελος ρίχνουμε το αλεύρι το κακάο τη σόδα και ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μείγμα, προαιρετικά ρίχνουμε αν θέλετε και 20 με 30 γραμμάρια τρούφα.
Λαδώνουμε ένα ταψί 40 X 35 cm είναι αρκετά μεγάλο, εσείς μπορείτε να το φτιάξετε σε πιο μικρό τη μισή δόση που σας δίνω.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την πιο απλή και πανεύκολη κρέμα στρατσιατέλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε ίσα-ίσα να σφίξει.
Μετα ρίχνουμε τις βανίλιες ή οποιαδήποτε άλλο σε άρωμα η γεύση θέλετε.
Μόλις πιάνει η κρέμα προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λιγάκι ακόμη να σφίξει σε παχύρευστη μορφή Τρίβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και κανονική στον τρίφτη ή αν σας είναι δύσκολο μπορείτε να βάζετε λιγη λιγη ποσότητα στο μουλτι. Οταν εχουμε τρίψει όλη την ποσότητα της κουβερτούρας την προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατευουμε να ενσωματωθεί.
Με μία οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια στο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε η συνταγή για το σιρόπι  είναι στο τέλος
Αν το παντεσπάνι σας βγει αρκετή σαν ποσότητα μπορείτε να το κόψετε στη μέση και να βάλετε δύο στρώσεις κρέμας, Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στο παντεσπάνι και απλώνουμε ομοιόμορφα.

Για το γλάσο
θα χρειαστούμε κρέμα γάλακτος κουβερτούρα και βάζουμε στα μικροκύματα να λιώσει η κουβερτούρα.
Μόλις λιώσει η κουβερτούρα ρίχνουμε το μέλι και το κονιάκ και ανακατεύουμε να έχουμε ένα λείο μείγμα ομοιωγενές.
Αφήνουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία και απλώνουμε επάνω στην κρέμα το υπέροχο λείο γλάσο που θα λατρέψετε.
Τελικά μπορείτε να διακοσμήσετε με ότι θέλετε και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Μόλις λιώσει η ζάχαρη κι αρχίσει ο βρασμός, βράζουμε για 3 λεπτά.
Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό. Τότε, προσθέτουμε μέσα το κονιακ. Ανακατεύουμε το σιρόπι μια δυο φορές πριν πάρει βράση.

Προηγούμενο άρθροΓρήγορα και εύκολα τυρόψωμα…σε 5 λεπτά
Επόμενο άρθροΝόστιμα αφράτα ρολάκια πίτσας