Γλυκό ψυγείου μήλο

Αγαπημένο σπιτικό γλυκό των παιδικών μας χρόνων, το άρωμα της κανέλας και των μήλων είναι απίστευτα νόστιμο, οπότε πάρτε τη συνταγή

Συστατικά

για την Ζύμη
Φόρμα 20*30

Αλεύρι – 360 γραμμάρια
Ζάχαρη άχνη – 70 γραμμάρια
Βούτυρο – 200 γραμμάρια
Μπέικιν πάουντερ 1 πακέτο (18 γραμμάρια)
5 κρόκοι

Γέμιση μήλου
1.200 γρ μήλα
2 κουταλιές της σούπας νισεστε
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

για την Μαρέγγα
5 ασπράδια (120 γραμμάρια)
πρέζα αλάτι
400 γραμμάρια ζάχαρη
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ

Επιπλέον, φιστίκια ή νιφάδες αμυγδάλου

Εκτέλεση

Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη στο βούτυρο, ανακατέψτε καλά, προσθέστε τους κρόκους αυγών και ζυμώστε μια απαλή, ελαστική ζύμη.
Τρίψτε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη, στύψτε το ζουμί, προσθέστε νισεστε και κανέλα, να απορροφήσουν τα υγρά και απλώστε στη ζύμη.

Μαρεγγα
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας και το κορν φλαουερ, χτυπάμε ξανά, απλώνουμε τη μαρέγκα πάνω από τη γέμιση του μήλου, πασπαλίζουμε με φιστίκια ή νιφάδες αμυγδάλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά, και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Αφήστε να κρυώσουν στη φόρμα στο ψυγείο.

Καλή Απόλαυση 😋

ΠΗΓΗ: Магдалина Шершун

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές τηγανίτες με ζαμπόν και τυρί
Επόμενο άρθροΠολύ νόστιμο κεικ και εύκολο στην προετοιμασία