Γλυκό ψυγείου με καρύδι και 2 κρέμες

Υλικά

Βάση με καρύδια:

6 ασπράδια αυγών
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γρ. καρύδα
100 γρ. αλεσμένα καρύδια
1 μπέικιν πάουντερ

Κρέμα σοκολατα:
6 κρόκοι αυγών
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
50 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
200 γρ. βούτυρο
200 ml. σαντιγύ

Κρέμα λευκή
500 γρ τυρί μασκαρπόνε, ή οποιοδήποτε τυρί κρεμώδες και όχι αλμυρό
250 ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας ζαχαρουχο γάλα

Παρασκευή

Χτυπάμε σε ένα μπολ 6 ασπράδια με 6 κουταλιές ζάχαρη Προσθέτουμε την καρύδα, τα αλεσμένα καρύδια και το μπέικιν πάουντερ
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και μετά αδειάζουμε τη ζύμη σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10-15 λεπτά περίπου.

Χτυπάμε σε μπεν μαρι τη ζάχαρη άχνη με τους κρόκους αυγών μέχρι να γίνει μια πλούσια κρέμα και να φτάσει στους 82 βαθμούς Κελσίου ώστε να παστεριωθεί το αυγό και να πήξει η κρέμα
Προσθέστε την σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα Αφαιρέστε από τον ατμό και αφήστε τη να κρυώσει.

Χτυπάμε 200 ml. κρέμας γάλακτος καλα να γινει σταντιγι και την αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο στην κρύα κρέμα και ανακατέψτε.
Στο τέλος προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Για την λευκή κρέμα χτυπήστε το μασκαρπονε με την κρέμα γάλακτος και μετα προσθέστε και το ζαχαρουχο

Συναρμολόγηση

Βάλτε την κρέμα πάνω από την κρυα βάση με καρυδι και στη συνέχεια απλώστε την λευκή κρέμα και βάλτε στο ψυγείο για 2-3 ωρες να σφίξει την σερβίρετε με τριμμένη σοκολάτα.

ΠΗΓΗ: coolinarikaby Podravka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκό Ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού

Ένα γρήγορο γλυκάκι νομίζω πως ειναι οτι πρέπει με γεύση πραλίνας και με φουντούκια
από πανω!!!

Υλικά:

2 πακετα μπισκοτα πτι-μπερ,
800γρ.γαλα φρεσκο,
2 πακετα Γιωτης κρεμα πραλινας
250γρ.φουντουκια
Σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα δυο φακελάκια πραλίνας με το γαλα και το αφήνουμε στην ακρη…
Βαζουμε σε ένα πυρ εξ μια στρώση μπισκότα, αφού τα εχουμε βουτήξει πρώτα σε λίγο γαλα,
από πάνω λίγο απο την κρέμα και επαναλαμβάνουμε την ιδια διαδικασία μπισκότο,
κρεμα πραλινας…
Στο τέλος απο πάνω βαζουμε τα φουντούκια εγώ έβαλα και κουβερτούρα σταγόνες.
Το βαζω στην κατάψυξη για δυο ωρες και ειναι ετοιμο τοσο απλο και τοσο ωραιο σαν
γεύση!!😋

Ευχαριστούμε την Xristina Gewrgiopoulou

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτούλα στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΝουγκαντίνα Σοκολάτα