Κρακελέ κουλουράκια με φλούδα πορτοκαλιού

Απαραίτητα προϊόντα για 50 τμχ.:

Περίπου 500 γρ αλεύρι
200 γρ ζάχαρη
4 αυγά
συσκευασία 2 τεμαχίων βανίλια
1 συσκευασία. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. αλατι
150 ml λάδι
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Για κύλιση:
100 γρ ζάχαρη
100 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτελεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Η ζάχαρη και τα αυγά είναι χτυπημένα.


Τους προσθέτουμε το λάδι και ξαναχτυπάμε.

Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και μετά προσθέστε σταδιακά το ξηρό στο υγρό μείγμα.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, η οποία αφήνεται στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Παιρνουμε δόσεις σε μέγεθος καρυδιού τα πιεζουμε με την παλάμη του χεριού μετά τα περνάμε απο ζάχαρη και σε ζάχαρη άχνη.


Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Καλή όρεξη!☺☺☺

Προηγούμενο άρθροΨητή μαρμελάδα Βερίκοκο
Επόμενο άρθροΚρακελέ Μπισκότα Αμαρέτι Λιώνουν στο Στόμα! Με 5 Υλικά μόνο