Κουλούρια πορτοκαλιού

Υλικά:

1 κουπα = 200 ml
2 αυγα
1 ½ κουπα ζάχαρη
1 κουπα λάδι
½ κουπα χυμός πορτοκάλι
1 κ.γ. τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
½ κουπα γιαούρτι
720 γρ αλεύρι
1 κουτ διττανθρακική σόδα
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 κρόκο αυγού για την επικάλυψη των τελικών κουλουριων πριν το ψήσιμο
⅓ κουτ καβουρδισμένα ασπρισμένα φιστίκια χωρίς αλάτι (για πασπάλισμα πριν το ψήσιμο)

Εκτέλεση:

1 Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά.
2 Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
3 Προσθέτουμε στο μείγμα το γιαούρτι, την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού και το λάδι.

Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν όλα τα υλικά.
4 Ξεκινήστε να προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας το πρώτο μέρος με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
5 Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
6 Με λαδωμένα χέρια παίρνουμε τη ζύμη και κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μανταρίνι.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.
7 Αλείφουμε με τον κρόκο.

8 Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε ένα σταυρό στα μπισκότα.
9 Βάλτε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού σε κάθε μπισκότο από τα χοντροκομμένα φιστίκια.
10 Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου χωρίς αέρα για περίπου 25 λεπτά.
11 Το άρωμα των πορτοκαλιών απλώνεται σε όλο το σπίτι! 🙂
12 Σερβίρετε με ​​γάλα, καφέ ή τον αγαπημένο σας χυμό φρούτων.

Καλή απόλαυση! 🙂

Η Συνταγή είναι από το annieandjeff