Τυλιχτές Μηλόπιτες ταψιού

Υλικά

Μήλα κόκκινα 1 1/5 κιλό
Ζάχαρη 6-7 κουταλιές της σούπας
Τριμμένο μπισκότο 4-5 κουταλιές της σούπας
4-5 κσ τριμμένο καρύδι
Κανέλα 1 1/5 κουταλάκι του γλυκού
Βούτρο λιωμένο 1 κούπα του τσαγιού
Φύλλο κρούστας 500 γρ
Ζάχαρη άχνη 50 γρ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα τριβουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, κανέλα το μπισκότο, την κανέλα και ανακατευουμε.

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στο πάγκο της κουζίνας και τα κόβουμε σε 2 λωρίδες. Τα αλείφουμε με το βουτυρο και βάζουμε τη γέμιση από τα μήλα και πασπαλιζουμε και το τριμμένο καρύδι σε κάθε λωρίδα.


Τα τυλίγουμε σε στρογγυλά τα αλείφουμε με βούτυρο και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και πασπαλίζουμε και λίγο τριμμένο μήλο και ζαχαρη απο πάνω.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (μέχρι να πάρουν χρώμα) για 20-25 λεπτά, τα βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε και με κανέλα αν θέλουμε.

Καλή σας επιτυχία!!

Προηγούμενο άρθροΨητό κοτόπουλο σε μπουκάλι μπύρα και πατάτες…δείτε τα μυστικά του
Επόμενο άρθροΣπιτικά Εκλεράκια και Μπαμπαδάκια (Σαβαρίνες)