Αν θέλεις να φτιάξεις πεντανόστιμους και υγιεινα Χάρμπουγκερ στο φούρνο, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει! Με την προσθήκη βρώμης και τυριού, τα Χάρμπουγκερς  γίνονται απίστευτα αφράτοι και ζουμεροί, χωρίς να χρειάζονται καθόλου τηγάνισμα.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Χάρμπουγκερ στο φούρνο

Χάρμπουγκερ στο φούρνο
Mια συνταγή για Χάμπουργκερ στο φούρνο, ένα φαγητό που αγαπάμε όλοι στο σπίτι. Είναι η ιδανική λύση για να φτιάξουμε αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς να χρειαστεί να τα τηγανίσουμε.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 2 hours

Ingredients

Για να φτιάξουμε τα χάμπουργκερ, θα χρειαστούμε:

  • 2 κιλά Κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
  • 2 Μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή πάστα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι Βρώμη
  • 2 Αυγά
  • 1 φλιτζάνι Τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 1 χοντρή φέτα Ψωμί
  • 1/2 φλιτζάνι Νερό (ή λευκό κρασί)
  • Λίγο Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. Κρέμα βαλσαμικού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, κανέλα (από 1 κ.γ.)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα μπιφτέκια.

1. Ξεκινάω μουλιάζοντας τη φέτα του ψωμιού σε ένα μπολ με νερό. όταν μαλακώσει, τη στύβω πολύ καλά με τα χέρια μου και την κρατάω στην άκρη.

2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. τα αφήνω να κρυώσουν.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το στραγγισμένο ψωμί, τα αυγά, τη βρώμη, την πάστα ντομάτας, τον μαϊντανό, την κρέμα βαλσαμικού, το τριμμένο τσένταρ, το νερό και όλα τα μπαχαρικά μου (αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, κανέλα).

4. Ζυμώνω το μείγμα πολύ καλά με τα χέρια μου για αρκετά λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. καλύπτω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

5. Όταν περάσει η ώρα, βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω τα μπιφτέκια στο μέγεθος και το σχήμα που θέλω.

6. Τοποθετώ τα μπιφτέκια σε ένα ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι της κας Ελενη Νιοκκα

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τα Χάμπουργκερ

  • Το μυστικό της νοστιμιάς: Η προσθήκη κρέμας βαλσαμικού και τυριού στο μείγμα του κιμά κάνει τα μπιφτέκια απίστευτα ζουμερά και τους δίνει μια ιδιαίτερη γεύση.
  • Αντικατάσταση: Αντί για βρώμη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένο κριθαρένιο παξιμάδι.
  • Ξεκούραση: Μην παραλείψεις να αφήσεις το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα. Έτσι, τα αρώματα θα αναμειχθούν και τα μπιφτέκια σου θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμα.