Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας είναι μία συνταγή εύκολη γρήγορη, θρεπτική και ωφέλιμη για το σώμα μας. Tο κύμινο συμβάλλει στην βελτίωση των επιπέδων της χοληστερόλης, ενώ η πάπρικα περιέχει σίδηρο, βιταμίνες Ε και Α, καθώς και καροτενοειδή και ωφελεί στην καλή υγεία των ματιών και των κυττάρων.

Υλικά για τα κεφτεδάκια

750 γρ. κιμά 2 αβγά
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πάπρικα
1 κουτ. σούπας κύμινο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα
1 κουτί (500 γραμ.) ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλυτζ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Προσθέτουμε στον κιμά όλα τα υλικά και τον ζυμώνουμε πολύ καλά. Τον πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλατοπίπερο και το νερό. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τους κεφτέδες.
(Η σάλτσα πρέπει σχεδόν να τους σκεπάζει, γι’ αυτό, αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, ακόμη).

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες και να δέσει η σάλτσα τους.

Τους συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια.

Προηγούμενο άρθροΤούρτα κορμός
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Πανέ με σάλτσα μουστάρδας