Για μένα είναι ο υπ αριθμόν 1 σιμιγδαλένιος χαλβάς. Δεν μπορώ να σας περιγράψω την υπέροχη ελαφριά γεύση του, το άρωμά του. Φτιάχτε τον και μου λέτε! Πιό εύκολος δεν γίνεται!

Υλικά

1 σακουλάκι σιμιγδάλι χονδρό (500 γρ)
600 γρ ζάχαρη ( 3 κούπες)
200 γρ ινδοκάρυδο (2 1/2 κούπες)
50 γρ ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
1 λίτρο νερό (4 κούπες)
125 γρ βιτάμ ( μισό πακέτο)
100 γρ σπορέλαιο
1 κτγ βανίλια ή 2 κάψουλες
Φλούδα 1 λεμονιού
Χυμός 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση

Σε πλακερό λιώνεις το βούτυρο και προσθέτεις όλα μαζί τα υλικά. Ανακατεύεις σε μέτρια φωτιά με ξύλινη κουτάλα για 20 λεπτά περίπου ώστε να πήξει καλά. Πετάς τη φλούδα πριν σφίξει πολύ το μίγμα.Όταν η κουτάλα στέκεται όρθια (βλέπετε φωτό) είναι έτοιμο. Σκορπάς λίγο ινδοκάρυδο σε ενα μεγάλο τάπερ ή ταψάκι ( το δικό μου είναι 22Χ32 εκατοστά), στρώνεις με κουτάλι τον χαλβά και καλύπτεις την επιφάνεια με ινδοκάρυδο. Κόβεις κομμάτια και σερβίρεις.Δεν χρειάζεται ψυγείο. Γίνεται υπέροχος και με αγνό βούτυρο μαζί με σπορέλαιο. Δεν μένει ούτε κομματάκι, τόσο πολύ αρέσει σε όλους!”

Χαλβάς με ινδοκάρυδο
Χαλβάς με ινδοκάρυδο

Η Συνταγή είναι της κας Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή και η εκτέλεση της κας Sofia Fetra Andreas Zapaltas

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χαλβάς με Αμύγδαλα για Ατελείωτη Απόλαυση

Υφή: Ο χαλβάς έχει βελούδινη και κρεμώδη υφή, που λιώνει στο στόμα. Τα καβουρδισμένα αμύγδαλα προσθέτουν μια ωραία τραγανή υφή.

Γεύση: Η γεύση του χαλβά είναι γλυκιά και δροσιστική, με έντονο άρωμα λεμονιού. Τα αμύγδαλα δίνουν μια ωραία καρυδάτη γεύση.

Εμφάνιση: Ο χαλβάς έχει λαμπερό κίτρινο χρώμα και είναι διακοσμημένος με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Συνδυασμοί: Ο χαλβάς λεμονιού ταιριάζει πολύ με τσάι ή καφέ. Μπορείτε επίσης να τον σερβίρετε με γιαούρτι ή φρέσκα φρούτα.

Συνολική εντύπωση: Ο χαλβάς λεμονιού με καβουρδισμένα αμύγδαλα είναι ένα υπέροχο γλυκό, ιδανικό για όλες τις περιστάσεις. Είναι δροσερός, αρωματικός και έχει υπέροχη υφή. Σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά:

  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 συσκευασία κορν φλάουρ (250 γραμμάρια)
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο (Βιτάμ)
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ανάλατα

Εκτέλεση:

  1. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα: Σε ένα τηγάνι με λίγο βιτάμ καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα
  2. Φτιάχνουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ: Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό. Ρίχνουμε το μείγμα σιγά-σιγά στο σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη για να μην σβολιάσει.
  4. Αρωματίζουμε τον χαλβά: Προσθέτουμε στο σιρόπι τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και το φυτικό βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Σιγοβράζουμε τον χαλβά: Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε τον χαλβά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  6. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα: Αποσύρουμε τον χαλβά από τη φωτιά και ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Αδειάζουμε τον χαλβά σε ταψί: Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα και αδειάζουμε τον χαλβά. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει καλά.
  8. Κόβουμε και σερβίρουμε: Κόβουμε τον χαλβά σε τετράγωνα ή ρομβοειδή κομμάτια και σερβίρουμε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι 1 στικ κανέλας για επιπλέον άρωμα.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φιστίκια ή καρύδια.
  • Ο χαλβάς λεμονιού μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Ιουλια ΑϊβαλιωτουΜαγειρικές Απολαύσεις

Προηγούμενο άρθροΒερίκοκα Μαρμελάδα Χωρίς Ζάχαρη
Επόμενο άρθροΧοιρινή σπάλα στην κατσαρόλα