Ο Χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και νόστιμα γλυκά της Ελλάδας, και είναι πολύ εύκολος στην παρασκευή του με αυτή τη συνταγή! Το μυστικό είναι το νισεστέ που δίνει την χαρακτηριστική υφή, ενώ η καραμέλα ζάχαρης στην επιφάνεια δημιουργεί μία γυαλιστερή και τραγανή κρούστα!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Χαλβάς Φαρσάλων
Φτιάξτε τον πιο αυθεντικό Χαλβά Φαρσάλων με νισεστέ, αμύγδαλα και διπλή καραμέλα για πλούσια γεύση και τραγανή επιφάνεια! Ιδανικός για νηστεία ή γλυκό όλο το χρόνο!
Ingredients
Για τον Χαλβά
- 4 φλ. τσαγιού - Ζάχαρη (κοφτά)
- 4 φλ. τσαγιού - Νερό
- 2 φλ. τσαγιού - Νισεστέ (κοφτά)
- 0.5 φλ. τσαγιού - Ηλιέλαιο
- 1.5 φλ. τσαγιού - Αμυγδαλόψυχα (χωρίς φλούδα)
- 2 - Βανίλιες (ή λίγη κανέλα, προαιρετικά)
Για την Καραμέλα Επιφάνειας
- 0.5 φλ. τσαγιού - Ζάχαρη
Instructions
Καβούρδισμα Αμυγδάλων:
Πρώτα καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα χωρίς φλούδα. Τα απλώνουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στη μεσαία σχάρα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Προετοιμασία Υγρού Μείγματος:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το νερό, το νισεστέ, τις 2.5 φλιτζάνια ζάχαρη (από τα 4 φλ. συνολικά), το λάδι και τις βανίλιες/κανέλα (αν βάλουμε).
Καραμέλα Βάσης:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το 1 φλ. ζάχαρη (από τα 4 φλ. συνολικά) και την κάνουμε καραμέλα.
Πήξιμο Χαλβά:
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το παραπάνω υγρό μείγμα σιγά σιγά στην καραμέλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε μέχρι να πήξει το μείγμα και ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Τελικό Ψήσιμο/Καραμέλωμα:
Το βάζουμε σε ένα ταψί. Από πάνω απλώνουμε το μισό φλ. ζάχαρη (που κρατήσαμε) και ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
Σερβίρισμα:
Αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί πριν κόψουμε.
Η Συνταγή είναι της κας Τσιουκάνη ελενη
Tips για τον Χαλβά Φαρσάλων
Καραμέλα Βάσης: Όταν ρίχνουμε το υγρό μείγμα στην καραμέλα, πρέπει να γίνεται πολύ σιγά και με συνεχή ανάδευση, καθώς η καραμέλα είναι πολύ ζεστή και μπορεί να πεταχτεί.
Νισεστέ: Το νισεστέ θα βοηθήσει το μείγμα να πήξει πολύ γρήγορα, γι’ αυτό η ανάδευση πρέπει να είναι συνεχής με δυνατή φωτιά για να μην κολλήσει ή σβολιάσει.
Καραμέλα Επιφάνειας: Η τελική καραμέλα δεν χρειάζεται πολύ χρόνο στο γκριλ. Μόλις ροδίσει ελαφρά η ζάχαρη, αφαιρούμε το ταψί για να μην καεί.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:








