Χοιρινά παϊδάκια στο φούρνο

Υλικά

2.5 κιλά χοιρινά πλευρά / στήθος /
Αλάτι
μαύρο και κόκκινο πιπέρι
4-5 κουταλιές σάλτσα Worcestershire
4-5 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 θρυμματισμένες πιπεριές
πιπέρι καγιέν
Σουμακ (προαιρετικά)
2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
3-4 σάλτσα μπάρμπεκιου
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο

50g βούτυρο
μπύρα

Εκτέλεση

Κόψτε τα παϊδάκια, φτιάψτε την μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά εκτός απο το βούτυρο και την μπυρα.
Ρίξτε τα παϊδάκια μέσα στην μαρινάδα και αφήστε τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες. Καλύτερα ένα βράδυ ολόκληρο
Τακτοποιήστε τα σε ένα ταψί, ρίξτε μπύρα μέχρι στην μέση του επιπέδου του κρέατος.
Κόψτε κομμάτια βουτύρου και απλώστε πάνω στα παιδακια. Ψήστε για περίπου μία ώρα (200 ‘)  κάτω από φύλλο αλουμινίου.
Στη συνέχεια αφαιρέστε το φύλλο (μειώστε το φούρνο σε 180′) και ψήστε λίγο περισσότερο μέχρι ένα ωραίο χρώμα, ποτίζοντάς τα περιστασιακά με σάλτσα μαρινάδας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες με πατάτες λαδερές: Νόστιμο και χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια
Επόμενο άρθροΜπριζολάκια Χοιρινά με σάλτσα μανιταριών (ΣΚΑΛΟΠΙΝΕ)