Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κρασιού και λεμόνι, συνοδευμένα από καλοκαιρινή γαρνιτούρα λαχανικών

Υλικά:

Για τα φιλετάκια χοιρινού:

4-6 φιλετάκια χοιρινού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 κλαδάκι ρίγανη
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 λεμόνι, χυμός
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Για τη γαρνιτούρα λαχανικών:

1 μελιτζάνα, κομμένη σε κομμάτια
2 πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κομμάτια
1 κολοκύθι, κομμένο σε κομμάτια
5 ντοματίνια, ολόκληρα
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κύβος λαχανικών, διαλυμμένος σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση:

Για τα φιλετάκια χοιρινού:

Αλατοπιπερώστε τα φιλετάκια χοιρινού.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε τα φιλετάκια χοιρινού για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και το κάρυ και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.
Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ανακατέψτε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού με το κορν φλάουρ και προσθέστε στο τηγάνι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Για τη γαρνιτούρα λαχανικών:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη μελιτζάνα, τις πατάτες, την πιπεριά Φλωρίνης, το κολοκύθι, τα ντοματίνια, το καρότο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα γλυκιά και τη ρίγανη.
Ρίξτε το ελαιόλαδο και το μείγμα με τον κύβο λαχανικών και το μέλι.
Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
Σκεπάστε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1 ώρα.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μείνουν με το λάδι τους

Σερβίρουμε με την σάλτσα και καλή σας όρεξη

Η Συνταγές είναι της κας Σοφία Παπα λαχανικών της κας Ελένη Μίχα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κέτσαπ, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε ένα (αντικολλητικό) τηγάνι και τοποθετούμε μέσα τα φιλετάκια, προσθέτοντας 2 κουταλιές λάδι. Τα αφήνουμε αρκετά ώστε να πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά και μόλις τα γυρίσουμε, ρίχνουμε στο τηγάνι και τα λαχανικά.
Ανακατεύουμε για να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και τα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το κρασί και σερβίρουμε.

Από τη μαμά του Χρήστου Ασβεστά, την Κυρία Ανθούλα

Προηγούμενο άρθροΔροσερό Γλυκό Ψυγείου Σοκολάτα, Βανίλια, Φράουλα
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι τυλιχτό με μελιτζάνες