Οι Χοιρινές Κορτεζίνες (Οι κορτεζίνες είναι τα άκρα των χοιρινών παϊδακιών, γνωστά και ως spare ribs) είναι το αγαπημένο μου πιάτο! Σας δείχνω πώς τις φτιάχνω εγώ, γιατί γίνονται λουκούμι, με μία πλούσια πάστα μπαχαρικών που τις απογειώνει. Αυτή η συνταγή εγγυάται τρυφερό κρέας, καθώς το αργό ψήσιμο κάνει τη διαφορά, οπότε σας προτείνω να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Χοιρινές Κορτεζίνες
Ετοιμάζω Χοιρινές Κορτεζίνες (spare ribs), μία συνταγή που απογειώνει το χοιρινό κρέας, καθώς το παστώνω με ένα πλούσιο μείγμα μπαχαρικών, σόγιας και γλυκόξινης σάλτσας για μέγιστη γεύση. Ψήνονται αργά στον φούρνο για να γίνουν λουκούμι, επομένως η τρυφερότητά τους είναι εγγυημένη. Δείτε πώς φτιάχνω αυτό το πιάτο-όνειρο με ρυζάκι και ζουμάκι!
Ingredients
Κρέας:
- Χοιρινές κορτεζίνες (Οι κορτεζίνες είναι τα άκρα των χοιρινών παϊδακιών, γνωστά και ως spare ribs.)
για Πάστωμα/Μαρινάδα:
- Μισό φλιτζάνι του τσαγιού σόγια σάλτσα
- Δύο κουταλιές της σούπας γλυκόξινη σάλτσα
- Λίγο καυτερό μπούκοβο
- Λίγη κόκκινη πάπρικα
- Λίγη καπνιστή γλυκιά πάπρικα
- Λίγο μαύρο πιπέρι
- Λίγη ρίγανη
- Μία κουταλιά σκόρδο (πολτοποιημένο)
- Λίγο αλάτι
- Λίγη μουστάρδα
- Μία γεμάτη μεγάλη κουταλιά τσιμένι (✓)
για το Ψήσιμο & τη Συνοδευτική Σάλτσα:
- Ένα ταψί νερό (από κάτω για το ψήσιμο)
- Ζουμάκι κρέατος (από το ταψί)
- Λίγο λεμονάκι
Instructions
1. Ανακάτεψα καλά όλα τα υλικά (σόγια σάλτσα, γλυκόξινη σάλτσα, καυτερό μπούκοβο, κόκκινη και καπνιστή γλυκιά πάπρικα, μαύρο πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο πολτοποιημένο, αλάτι, μουστάρδα και τσιμένι) και πάστωσα τις χοιρινές κορτεζίνες (spare ribs).
2. Τις έβαλα σε λαδόκολλα, μετά τύλιξα με αλουμινόχαρτο.
3. Τις έψησα πάνω σε σχάρα, με ένα ταψί νερό από κάτω, στους 160∘C αέρα για 4 ώρες.
4. Στη συνέχεια τις άνοιξα και τις άφησα μισή ώρα να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα.
5. Τις συνόδεψα με ρυζάκι και λίγη σάλτσα από το ζουμάκι τους.
6. Έκανα ένα ρού (για τη σάλτσα), πρόσθεσα τον ζωμό (το ζουμάκι από το ταψί) και λίγο λεμονάκι.
Η Συνταγή είναι της φίλης Maria Intze
Notes
Χρόνοι και Μερίδες
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 10-15 λεπτά (για την πάστωση).
- Χρόνος Μαγειρέματος (Ψήσιμο): 4 ώρες (τυλιγμένο) + 30 λεπτά (ξεσκέπαστο) = 4 ώρες και 30 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 4 ώρες και 45 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Καθόλου (το ψήσιμο είναι ο χρόνος αναμονής).
- Μερίδες: Εξαρτάται από την ποσότητα του κρέατος.
Tips για τις Χοιρινές Κορτεζίνες (Spare Ribs)
- Το τσιμένι: Το τσιμένι είναι το μυστικό για πλούσιο άρωμα και γεύση, επομένως μην το παραλείψετε. Βεβαιωθείτε ότι είναι φρέσκο!
- Το αργό ψήσιμο: Οι 4 ώρες στους είναι απαραίτητες, γιατί αυτό κάνει τις χοιρινές κορτεζίνες απίστευτα τρυφερές και να λιώνουν στο στόμα. Μην βιαστείτε!
- Το νερό στο ταψί: Η σχάρα πάνω από το ταψί με νερό δημιουργεί υγρασία στον φούρνο, κάτι που βοηθά το κρέας να παραμείνει ζουμερό κατά τη διάρκεια του αργού ψησίματος.
-
Η σάλτσα: Όταν φτιάχνετε το ρού με τον ζωμό, δοκιμάστε το πρώτα, ώστε να προσαρμόσετε την οξύτητα του λεμονιού και το αλάτι.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:










