Οι Χοιρινές Μπριζόλες Ζουμερές Κατσαρόλας είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές για το οικογενειακό τραπέζι. Με την προσθήκη εσπεριδοειδών, αποκτούν μία ξεχωριστή, γλυκόξινη γεύση και ένα υπέροχο άρωμα, ενώ η αργή μαγειρική τις κάνει απίστευτα τρυφερές και ζουμερές.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Χοιρινές Μπριζόλες Κατσαρόλας

Χοιρινές Μπριζόλες Κατσαρόλας

Τι πιο "μαμαδίστικο" και αγαπημένο φαγητό από τις Χοιρινές Μπριζόλες Ζουμερές Κατσαρόλας με Πορτοκάλι και Λεμόνι! Αυτό το πιάτο είναι μία αληθινή απόλαυση, αφού οι μπριζόλες μαγειρεύονται σιγά σιγά στην κατσαρόλα και γίνονται τόσο μαλακές που λιώνουν στο στόμα

Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 40 minutes
Total Time 1 hour 55 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτές τις λαχταριστές Χοιρινές Μπριζόλες Ζουμερές Κατσαρόλας θα χρειαστούμε:

  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο (αρχικά) + λίγο ακόμα (προς το τέλος)
  • Χοιρινές μπριζόλες (ανάλογα με τα άτομα, π.χ., 4-6 τεμ.)
  • 1 τεμ. Κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα Σκόρδο (λιωμένη)
  • 3 τεμ. Καρότα (χοντροκομμένα)
  • Χυμός από 1 μεγάλο Πορτοκάλι
  • Χυμός από 1/2 Λεμόνι + λίγο ακόμα (προς το τέλος, αν χρειάζεται)
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Πιπέρι (κατά βούληση)
  • 2 τεμ. Δαφνόφυλλα
  • Λίγο Θυμάρι + λίγο ακόμα (προς το τέλος, αν χρειάζεται)
  • 1/2 κ.γ. Κάρυ (γεμάτο)
  • Λίγη απαλή Μουστάρδα (προαιρετικά)
  • Λίγο Νερό (για συμπλήρωση)
  • Ρίγανη (προς το τέλος, αν χρειάζεται)

Instructions

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει, τοποθετούμε τις μπριζόλες μας για να σοταριστούν και να αποκτήσουν ένα ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη και καρότα χοντροκομμένα, για να σοταριστούν κι αυτά μαζί.
  2. Σβήνουμε με χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, αλατίζουμε, προσθέτουμε πιπέρι, δαφνόφυλλα, λίγο θυμάρι και κάρυ. Αν επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη απαλή μουστάρδα. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει, να μελώσει και να μείνει με ένα κίτρινο, μυρωδάτο ζουμάκι.
  3. Προς το τέλος του μαγειρέματος, συμπληρώνουμε επιπλέον ελαιόλαδο, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, και αν κρίνεται απαραίτητο, προσθέτουμε λίγο ακόμα λεμόνι και ρίγανη ή θυμάρι. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν οι μπριζόλες έχουν μαλακώσει και κολυμπούν μέσα σε μια πλούσια, κίτρινη και δεμένη σαλτσούλα. Σερβίρεται ιδανικά με ρύζι μπασμάτι.

Η Συνταγή είναι της κας Δεληγιάννη Κατερίνα

Notes

Tips για τις Τέλειες Χοιρινές Μπριζόλες Ζουμερές Κατσαρόλας

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Χοιρινές Μπριζόλες Ζουμερές Κατσαρόλας σας απλά τέλειες. Το σωστό σοτάρισμα στην αρχή είναι πολύ σημαντικό για να "κλειδώσει" τους χυμούς στις μπριζόλες και να πάρουν ωραίο χρώμα. Μην βιαστείτε στο σιγοβράσιμο – όσο περισσότερο σιγοβράσει το φαγητό, τόσο πιο μαλακές και νόστιμες θα γίνουν οι μπριζόλες. Αν η σάλτσα σας είναι πολύ αραιή προς το τέλος, μπορείτε να δυναμώσετε λίγο τη φωτιά και να την αφήσετε να βράσει χωρίς καπάκι για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο χυμό από πορτοκάλι ή λεμόνι στο τέλος για πιο έντονη γεύση.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή