Υλικά:

Χοιρινές μπριζόλες λαιμού
3 μέτριες μελιτζάνες
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. κέτσαπ
1 φρέσκια ντομάτα
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 ποτήρι νερό
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Μαϊντανός
Ηλιέλαιο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προτηγανισα τις μπριζόλες σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με ελάχιστο ηλιέλαιο, τις έβαλα στο πυρέξ και τις αλατοπιπερωσα.
Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσα ηλιέλαιο και σοταρισα καλά τις μελιτζάνες σε ροδελες.
Τις αφαιρώ σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προσθετω ελαιόλαδο και σοταρω τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και το σκορδο.
Αφου ροδισουν ριχνω πελτε, κετσαπ,ανακατεύω και τέλος την ντοματα σε μεγάλα κομμάτια και την κονσέρβα ντοματακια κονκασε.
Σοταρω 3-4 λεπτά και μετά προσθέτω 1 ποτήρι νερό, αλάτι πιπέρι και ρίγανη.
Αφου πάρουν μια βράση ρίχνω τις μελιτζάνες, μπόλικο μαϊντανό και σβήνω.
Μεταφερω στο πυρέξ, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω 40 λεπτά στους 160 β. αέρα.
Αφαιρω το αλουμινόχαρτο και ψήνω άλλα 10 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα…

Καλή όρεξη

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΧασλαμάς Σαμοθράκης
Επόμενο άρθροΓλυκό Ψυγείου με Πτι Μπερ και Κρέμα Γιαουρτιού