Οι Χοιρινές Μπριζόλες Λαιμού με Πατάτες στον Φούρνο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, που συνδυάζει τη ζουμερή υφή της μπριζόλας με τις αρωματικές πατάτες, όλα ψημένα μαζί σε μία λαχταριστή σάλτσα. Είναι ένα εύκολο και χορταστικό φαγητό, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικα:

5 μπριζόλες λαιμού αναλόγως και τα ακόμα που είστε
1 κιλο πατατες καθαρισμενες οπως θα τις κοβαμε για να τις τηγανισουμε
αλατι,πιπερι,ρίγανη,καρυ,παπρικα γλυκια,
2κ.σ.μουσταρδα,
2κ.σ.μελι,
λεμονι,
1 κ.σ κνορ λαχανικων,
αρκετό ελαιολαδο,και λιγο ηλιέλαιο και λιγο βουτυρο στο τελος.

Εκτελεση:

Για να φτιάξουμε τις χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες είναι σημαντικό να
ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς
θα γίνουν σκληρές και στεγνές.

Bάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψάκι μαζί τις πατάτες και ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα
υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλα.
Στο τέλος αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά ρίχνουμε από πάνω απο τις μπριζόλες και τις
πατάτες μερικά κομμάτια από το βούτυρο και το βαζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1ωρα και δέκα λεπτα…

ΠΗΓΗ: Xristina Gewrgiopoulou