Δείτε Επίσης: Χοιρινό λεμονατο με ρύζι | Χοιρινό σε σάλτσα…με ιδιαίτερη συνταγή

Χοιρινό Κοκκινιστό με ρύζι

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και σπασμένες
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
900g χοιρινό φιλέτο, σε κομμάτια
400γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
150 ml ζωμό ή νερό
Στυμένο Lime ή το χυμό λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα

Μέθοδος

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο και τηγανίστε για άλλα 5 λεπτά. Ανακατεύετε το κάρυ και μαγειρεύετε για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε το χοιρινό και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ζωμό και τα βράζουμε. Μειώστε τη φωτιά σε σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά έως ότου το χοιρινό μαλακώσει και μαγειρευτεί, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Προσθέτουμε το Lime ή το χυμό λεμονιού και αρωματίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε με ρύζι και γαρνιρισμένο με κόλιανδρο.

Αυτή η συνταγή γίνετε καλά και με το κοτόπουλο. Χρησιμοποιήστε 8 μερίδες μηρού χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, ή 4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου χωρίς δέρμα χωρίς αντί χοιρινού.

Δείτε Επίσης: Χοιρινό λεμονατο με ρύζι | Χοιρινό σε σάλτσα…με ιδιαίτερη συνταγή

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό Κεράσι…τέλειο
Επόμενο άρθροΓλυκό του Κουταλιού Κεράσι