Πένες με κοκκινιστό αγριογούρουνο σε γάλα και μελιτζάνες

Πένες με κοκκινιστό αγριογούρουνο σε γάλα και μελιτζάνες, συνταγή που απαντάτε σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας, αλλά και στην Ελλάδα.

Υλικά

1 κιλό αγριογούρουνο
2 ψιλοκομμένα τσίλι
1 κιλό αλατισμένο λαρδί
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό λευκά κρεμμύδια
1 κιλό μελιτζάνες
1/2 κσ πελτέ ντομάτας
1 μικρό κομμάτι κανέλα ξυλακι,
μερικά γαρίφαλα,
τριμμένο μοσχοκάρυδο,
πλήρες γάλα όσο χρειάζετε
500γρ. πένες
100 γρ Παρμεζάνα

Εκτέλεση

Bάζουμε πρώτα το κρέας στη μαρινάδα.
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε 2 κ.σ. χοντρό αλάτι, περιχύνουμε με 1/3 φλ. ξίδι και το σκεπάζουμε με κρύο νερό.
Το αφήνουμε από 5 ώρες έως 1 ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.
Με αυτή τη μαρινάδα για αγριογούρουνο, θα φύγει το περισσότερο αίμα η βαριά μυρωδιά του.
Αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάδα και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ροδίζουμε το αγριογούρουνο για πολλή ώρα με δύο ψιλοκομμένα τσίλι και 1/4 φλυτζ λάδι , μετά περιχύνουμε με ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί και όταν το
κρασί έχει σχεδόν εξατμιστεί, περιχύνουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες, πελτε ντομάτας και συνεχίστε να ροδίζετε σε χαμηλή φωτιά.
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέστε ένα μικρό κομμάτι κανέλα ξυλάκι, μερικά γαρίφαλα, τριμμένο μοσχοκάρυδο, πλήρες γάλα για να τα σκεπάσει και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας, μετά χωρίστε το κρεας απο τη σάλτσα με τη βοήθεια ενός τρυπητό. Το κρέας θα το κρατήσετε ζεστό προστατευμένο με μεμβράνη.

Στο μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά al dente, τα ανακατεύετε με τη σάλτσα με δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα, τα απλώνετε στη μία πλευρά του πιάτου σερβιρίσματος, τακτοποιείτε το κρεας που έχετε ζεστάνει για 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο από την άλλη πλευρά, και…

Απολαύστε το γεύμα σας

Angelo Benivegna

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό κότσι με άγριο μάραθο
Επόμενο άρθροΨωμάκια για μνημόσυνο…