Το Χοιρινό με Μελιτζάνες στην γάστρα είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας. Η μαγειρική στη γάστρα κάνει το κρέας απίστευτα τρυφερό και τη σάλτσα πλούσια, ενώ οι μελιτζάνες και τα αρωματικά λαχανικά του δίνουν μια υπέροχη, μεσογειακή γεύση. Εγώ το φτιάχνω όταν θέλω να απολαύσω ένα φαγητό που μοσχοβολάει σπίτι.
Υλικά (για 4 μερίδες)
1 κιλό χοιρινό από μπροστινό ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια μεριδιάρικα (120 γρ. περίπου)
1 1/2 κιλό μελιτζάνες
1/2 ποτηράκι του κρασιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο
4 μέτρια κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους ή ακανόνιστα τρίγωνα. Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να πάρουν λίγο χρώμα.
Σωτάρουμε το χοιρινό και το τοποθετούμε στη γάστρα. Στο ίδιο λάδι, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κρασί και τα προσθέτουμε στη γάστρα.
Βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο στους 180οC και μαγειρεύουμε για 1 ώρα.
Προσθέτουμε στη γάστρα τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε για μισή ώρα ακόμη με το καπάκι κλειστό. Το σερβίρουμε στην πιατέλα με πατάτες τηγανητές και φέτα.
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Χοιρινό με Μελιτζάνες σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Μελιτζάνες: Για να φύγει η πικράδα από τις μελιτζάνες, μπορείτε να τις κόψετε και να τις αφήσετε σε αλατόνερο για περίπου 30 λεπτά, πριν τις τηγανίσετε.
- Χοιρινό: Επιλέξτε χοιρινό από το μπροστινό μέρος, γιατί είναι πιο μαλακό και τρυφερό για μαγείρεμα στη γάστρα.
- Τηγάνισμα: Αντί να τηγανίσετε τις μελιτζάνες, μπορείτε να τις ψήσετε στον φούρνο με λίγο λάδι για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
- Σερβίρισμα: Ο συνδυασμός με φέτα και τηγανητές πατάτες που έχουν ποτιστεί στη σάλτσα είναι ο απόλυτος γευστικός συνδυασμός!
Κάντε Like: Sotiria RiaΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ










