Αυτή η συνταγή για χοιρινό με πατάτες στη γάστρα είναι ιδανική για ένα εύκολο και νόστιμο κυρίως πιάτο. Το κρέας ψήνεται αργά στη γάστρα, με αποτέλεσμα να γίνεται ζουμερό και γευστικό, ενώ οι πατάτες ψήνονται μαζί του και γίνονται μαλακές και γευστικές.

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό κρέας (σε μερίδες)
2-3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
4-5 σκελίδες σκόρδο, κομμενες
1 πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώστε λαδόκολλα σε μια γάστρα.
Αλείψτε τις μερίδες του χοιρινού κρέατος με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε το κρέας στη γάστρα.
Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά και τις πατάτες.
Ανακατέψτε τις πατάτες με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.


Διπλώστε τη λαδόκολλα γύρω από τα υλικά, κλείνοντας καλά τη γάστρα.
Ψήστε το φαγητό για 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες, ελέγξτε αν το κρέας έχει ψηθεί. Αν όχι, συνεχίστε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα ή μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Αφαιρέστε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και αφήστε το φαγητό να πάρει χρώμα για 10-15 λεπτά.
Σερβίρετε το χοιρινό με πατάτες ζεστό, με ή χωρίς συνοδευτικό.

Η Συνταγή είναι της κας Roulaki Antz

Προηγούμενο άρθροΑτζέμ πιλάφι (πιλάφι γλυκό με ρύζι και φιδέ)
Επόμενο άρθροΦιλέτο κοτόπουλο με κουρκουμά και λευκή σάλτσα μανιταριών