Το χοιρινό με φασόλια μελώνει υπέροχα. Συνταγή που θα μπει σίγουρα στο «τεφτέρι» σας». Βραστερά και πεντανόστιμα Πλακέ Φασόλια Πρεσπών Φλώρινας , είναι αυτά που πραγματικά απογειώνουν τη γεύση της φασολάδας. Φανταστική παραδοσιακή συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε! Κυριακάτικο φαγάκι, μαμαδίστικο και νόστιμο….

700 γρ. χοιρινό μπούτι ή σπάλα κομμένο σε μερίδες
2 καρότα
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ πελτέ
1 κ.γ ζάχαρη
150 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. φασόλια μέτρια
100 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,μπούκοβο
2 φύλλα δάφνης
2 κλωνάρια σέλινο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό να μουλιάσουν με λίγο χοντρό αλάτι.
Τη επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε καθαρό νερό για 10 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο,τα καρότα ,το σκόρδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι μας.

Προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε μερίδες και τσιγαρίζουμε πολύ καλά και από τις δυο πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα φασόλια,τις ντομάτες,τον πελτέ,τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 1½ ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Σε τακτά διαστήματα ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι στο φαγητό, αρκετό για να μην κολλήσει αλλά και τόσο όσο να χυλώσει.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με γεύση τσουρεκιού
Επόμενο άρθροΜελισσόψωμο, ένας διατροφικός “δυναμίτης”