Συστατικά

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι τσιλι νιφάδες (προαιρετικα)
3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κομμάτι κεφαλογραβιερα
8 χοιρινές πανσετες
4-5 χοιρινά παιδάκια
250 g λουκάνικο χωριάτικο
280 gm τοματοπολτός
150 gms πουρες ντομάτας
1 κουτ. Σούπας τομάτα διπλής συμπύκνωσης ή επιπλέον ντοματοπελτέ
Αλάτι για γεύση
Νερό
500 gms – μακαρόνια
Επιπλέον κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, το τσιλι και την κεφαλογραβιέρα σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Ανακατεύετε συνεχώς, έτσι ώστε το τυρί να μην κολλάει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
Όταν το κρεμμύδι είναι μαλακό, προσθέστε το κρέας και τσιγαρίστε.

 

Προσθέστε τον ντομάτοπελτε, το ντοματοπολτό και την συμπυκνωμενη τομάτα και ανακατέψτε καλά.


Προσθέστε αλάτι και αρκετό νερό για να καλύψετε το κρέας. Καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και μαγειρέψτε, σε μια αργή φωτιά,
για 1 ώρα και μισή ή μέχρι να πήξει η σάλτσα και το κρέας να πέσει από το κόκαλο. Κρατήστε κατά μέρος.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα μακαρόνια al dente.
Όταν μαγειρεψετε το ζυμαρικό, στραγγίζετε και το σερβίρετε με το κρέας. Ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε ζεστό με κεφαλογραβιέρα τριμμένη από πάνω.

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με χειροποιήτη ζύμη
Επόμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες με Φέτα