Υλικά

1/2 kgr χόρτα ψιλοκομμένα σπανάκι σέσκουλα πράσα η λάπατα
1 χούφτα άνηθο μαϊντανό 
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Φέτα μπόλικη τριμενη
1/2 χούφτα τραχανά ψιλό η φλιτζανάκι ρύζι
Ελαιόλαδο και αλάτι λίγο αν το τυρί σας είναι αλμυρό.
Τα ανακατεύετε όλα αυτά μαζί καλά να μαλακώσουν και τα αφήνετε σκεπασμένα μεχρι να κάνετε τον χυλό.
Για τον Χυλό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
1 κεσεδάκι νερό
1/2 κουταλάκι αλάτι(όχι πολύ)
Τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά με ένα σύρμα να γίνει λείος.

Για ένα ταψί μέτριο 32 ×24

Εκτέλεση
Λαδώνετε αρκετά το ταψί ρίχνετε λίγο σιμιγδάλι παντού και μετά ρίχνετε τον μισο χυλό περίπου ισα να στρώσετε τον πάτο του ταψιού καλά με τα χεριά σας η με μια σπάτουλα.
Βάζετε από πάνω τα χορταρικά σας και τα πατάτε ελαφρώς με την παλάμη σας να ισιώσουν και κατόπιν ρίχνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο μέσα στον υπόλοιπο χυλό και τον ανακατεύετε.

 

Ρίχνετε τον χυλό με το λάδι παντού πάνω από τα χόρτα τόσο ώστε να έχετε μια λεπτή στρώση με την βοήθεια των χεριών σας φυσικα(μπορει να μην τον πάρει όλο τον χυλό που σας έμεινε ,εσείς βάλτε όσο χρειαζόσαστε).
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ψηθεί καλά και να ξεροψηθεί από κάτω ,αν δεν έχει πάρει πολύ χρώμα από πάνω ανεβάστε το ταψί σας στην μεσαία σχάρα η βάλτε τον φούρνο σας μόνο την πάνω εστία.
Καλή Επιτυχία.

 

Προηγούμενο άρθροΠεντανοστιμα κουλουράκια με καστανή ζάχαρη, μέλι και γιαούρτι!!!
Επόμενο άρθροΓλυκό με 3 γάλατα και καραμέλα !!!!