Υλικά:

1 μεγάλο λουκάνικο (πέταλο)
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
5-6 πιπεριές πράσινες
1-2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
3 ντομάτες τριμμένες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, λίγο νερό
Επιπλέον (προαιρετικά): μελιτζάνα, κολοκύθι, πατάτα, φύλλο δάφνης, μαϊντανός, βασιλικός, τσίλι, καγιέν πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το λουκάνικο σε μεγάλα κομμάτια και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγανι μέχρι να ροδίσει.
Αποσύρουμε και το αφήνουμε στην άκρη σε απορροφητικο χαρτί κουζινας.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε ροδέλες.
Προσθέτουμε τις πιπεριές πράσινες ολοκληρες και τις φλωρίνης ψιλοκομμένες, αφού ροδίσουν τον πελτέ και τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι να παρουν μία βραση να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά να μείνει με το λάδι του.

Σερβίρουμε ζεστό με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές και μια φρέσκια σαλάτα.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου 

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για Πίτσες Γίγας (Γρήγορη Εκδοχή)
Επόμενο άρθροΠάστα σοκολατίνα σε μπολάκι