Είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά, ειδικά όταν θέλω κάτι ελαφρύ και νόστιμο. Είναι τόσο τρυφεροί και αφράτοι, και τους φτιάχνω συχνά για όλη την οικογένεια. Μην φοβάστε, είναι πανεύκολοι!
Υλικά
700-800 γρ κιμά (από λούτσους, τούνα, Μπακαριάρο, λευκό ψάρι)
1 μεγάλο κρεμμύδι
5 φέτες ψωμί
100 ml νερό / γάλα
1-2 αυγά
50 γρ λάδι
25 g άμυλο πατάτας
αλάτι, πιπέρι, καρυκεύματα ψαριού
φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
λάδι (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
– Τρίψτε το φιλέτο ψαριού σε ένα μπλέντερ σε χοντρό κιμά
– Κόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε λίγο
– Μουλιάζουμε το ψωμί σε γάλα για μερικά λεπτά
– Στο μπλέντερ αλέστε τα κρεμμύδια, το ψωμί και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν
– Συνδυάστε όλα τα υλικά με κιμά. Προσθέτουμε μπαχαρικά και αφήνουμε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά
– Στη συνέχεια φτιάχνουμε κοτολέτες, τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν
Νόστιμοι!!!